PEŠIĆ SE HVATA ZA GLAVU: Novi PROBLEM za Srbiju pred Mundobasket!

Autor:

Sport

10.08.2023

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovima" će posao u Aziji biti dodatno otežan.

PEŠIĆ SE HVATA ZA GLAVU: Novi PROBLEM za Srbiju pred Mundobasket!

Foto: Starsport

"Orlovi"

Košarkaška reprezentacija Srbije privodi polako kraju pripreme za predstojeće prvenstvo sveta, koje će se ove godine održati od 25. avgusta do 10. septembra, u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Srbija je prvo odigrala dve prijateljske utakmice zatvorene za javnost, protiv Bosne i Hercegovine i Poljske, da bi zatim upisala i dva nastupa na Akropolis kupu, gde je pobedila Grčku, ali je, već tradicionalno, poražena od Italije.

Polako se kristališe ko će predvoditi "orlove" na Mundobasketu, međutim, nije samo Srbija ta koja se ozbiljno sprema za Svetsko prvenstvo, već to čine i njeni rivali.

Naime, naša selekcija se nalazi u grupi B na prvenstvu, a zajedno sa nama će igrati i reprezentacije Kine, Portorika i Južnog Sudana. Upravo je afrička ekipa dobila nekoliko velikih pojačanja pred prvenstvo, pa će ekipi Svetislava Pešića biti znatno teže da sa Južnim Sudanom izađe na kraj, iako su svi već upisali unapred pobedu protiv njih.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Venjen Gabrijel u dresu Los Anđeles Lejkersa

Naime, na spisku Južnog Sudana se nalazi Venjen Gabrijel, koji je prošle sezone nastupao za Los Anđeles Lejkerse. Tu je i Sarlik Džons, koji je u jednom periodu igrao NBA ligu, a tu su i Marijal Šajok, bivši košarkaš Filadelfije i Fenerbahčea, odnosno Mangok Matijang, koji je svojevremeno igrao za Šarlot.

Svi su očekivali da će Južni Sudan biti "lak plen" i sigurna pobeda za Srbiju, međutim, naš tim će morati da se pomuči kako bi slavio u meču sa ovom selekcijom.

Inače, "orlovi" će u prvom kolu prvenstva igrati protiv Kine, 26. avgusta, zatim sledi susret sa Portorikom, dok će nam afrička selekcija biti rival u trećem kolu, koje je na programu 30. avgusta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading