NE RAZMIŠLJAMO O JOKIĆU I MICIĆU: Bogdan poslao snažnu poruku iz Atine!

Autor: Tanjug

Sport

08.08.2023

23:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Srbije skoncentrisan na saigrače koji su tu sa ekipom.

NE RAZMIŠLJAMO O JOKIĆU I MICIĆU: Bogdan poslao snažnu poruku iz Atine!

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Srpski košarkaški reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da je njegovom timu u ovom trenutku najvažnija hemija i dodao da ekipa ne razmišlja o Nikoli Jokiću i Vasiliju Miciću, koji će propustiti predstojeće Svetsko prvenstvo.

Srbija je u prvom kolu Akropolis kupa u Atini pobedila Grčku, a najefikasniji kod "orlova" bio je upravo kapiten Bogdanović.

- Trenutno je hemija u timu najvažnija i na tome radimo. Svi smo pokušavali da se naviknemo jedni na druge. Tek smo odigrali jednu pripremnu utakmicu, a Grci i mi se dobro poznajemo - rekao je košarkaš Atlanta Hoksa.

On je prokomentarisao odsustvo Nikole Jokića i Vasilija Micića, koji neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

- Trenutno ne razmišljamo o tome. Pre smo razmišljali o toj temi. Imamo dobre igrače, kao što je Nikola Milutinov. Ne žalimo zbog toga što momci ne igraju, niti mislimo da ćemo zbog toga biti eliminisani. Mi se takmičimo i razmišljamo pozitivno. Kada neko izostane, to je dobra prilika da se dokažu momci koji ne bi igrali mnogo da su tu Micić i Jokić - naveo je iskusni bek i dodao se polako prilagođava igri srpske reprezentacije.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović protiv Grčke

Bogdanović je nedavno produžio ugovor sa Atlantom do juna 2027. godine. Klub iz Atlante će srpskom košarkašu biti tim u kojem je proveo najduži period u karijeri.

- Partizan i oni. Rekli su mi da žele da me zadrže do kraja moje karijere. Dopada mi se atmosfera koju smo stvorili u Hoksima. Imamo uspone i padove, ali imam osećaj da ćemo biti bolji - naveo je srpski košarkaš.

Kapiten Srbije je pohvalio igre Partizana u prošloj sezoni.

- Partizan je imao neverovatan uspeh prošle sezone, ali znam da Željko Obradhović nije u potpunosti zadovoljan. On želi veće izazove, želi da osvoji Evroligu. Oba srpska tima u Evroligi sada imaju dobre igrače, ali i dalje je prerano pričati - rekao je Bogdanović.

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović

Bogdanović je naveo da je trend da se igrači iz NBA lige sele u Evroligu.

- Poznajem mnogo košarkaša u SAD, koji misle da je neuspeh igrati u Evropu. Ali ja ne mislim tako. To je novi izazov, a Evroliga je teška liga. Igrači znaju da su obe lige teške. Morate da se dokažete, pogotovo kada promenite ligu - izjavio je Bogdanović i dodao da još ne razmišlja o povratku u Evropu.

Bogdanović je govorio i o potencijalnim naturalizovanim igračima u srpskoj reprezentaciji.

- Takve stvari su dobre za košarku, ali moraju da se regulišu. Moje mišljenje je da naturalizovani igrači moraju da igraju prvo u nacionalnoj ligi i da nauče lokalnu kulturu... Slično kao što je Tomas Vokap uradio u Grčkoj. On je dobar primer - prihvatio je kulturu, pomalo naučio i jezik... Moraju da postoje pravila, a ne samo da se plaća igračima da bi igrali za reprezentacije - zaključio je Bogdanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading