PEŠIĆ ZADOVOLJAN POBEDOM, ALI ISTIČE JEDAN PROBLEM: Moraćemo da popričamo o tome!

Autor:

Sport

08.08.2023

21:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni stručnjak video je jedan problem u Atini.

PEŠIĆ ZADOVOLJAN POBEDOM, ALI ISTIČE JEDAN PROBLEM: Moraćemo da popričamo o tome!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić nije krio zadovoljstvo igrom i pobedom protiv Grčke na Akropolis kupu u Atini.

- Veoma važna utakmica za nas. Do sada smo radili puno na treninzima i pripremi za Mundobasket. U prvoj zvaničnoj utakmici moji momci su bili veoma motivisani. Nakon deset dana treniranja, bila nam je potrebna utakmica. Prijala ima je atmosfera u Atini. Videli ste da su oba tima imala padove na meču. I dalje nismo u stanju da kontrolišemo sve stvari na terenu - rekao je Pešić na konferenciji za medije.

On je istakao da je jako bitna stvar na meču bila odbrana od tranzicije.

- Odlično smo bili u ovom segmentu, što nam je bio i prvi cilj i zadatak za ovaj period i ovu utakmicu. Samo šest poena iz kontre za tim koji odlično igra u tranziciji, to je odlično, komunikacije je bila odlična. Ako uložiš koncentraciju u odbranu, dobićeš dobre stvari na terenu. Imali smo određeni broj izgubljenih lopti, nije alarmantno, ali moraćemo da popričamo o ovome - otkrio je i čime nije bio zadovoljan selektor Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Na kraju je imao jasan zaključak.

- Pojačali smo igru na skoku nakon što je Grčka u ovom segmentu dominirala tokom prvog poluvremena. Kasnije smo to uspeli da iskontrolišemo i svedemo Grčku na tri poena iz druge šanse. Ovo je jako bitan meč za mlade igrače pre svega, ali i iskusne igrače poput Bogdana Bogdanovića. Vidno je da pojedini igrači moraju da se priviknu na igru u Evropi. Okrećemo se utakmici protiv Italije i ostalim mečevima do početka SP - zaključio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading