PEŠIĆEVI "ORLOVI" ZAPOČINJU MISIJU ZVANU MUNDOBASKET: Srbija protiv Grčke na Akropolis kupu!

Autor:

Sport

08.08.2023

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće ovo prva pripremna utakmica naše selekcije dostupna za javnost.

PEŠIĆEVI "ORLOVI" ZAPOČINJU MISIJU ZVANU MUNDOBASKET: Srbija protiv Grčke na Akropolis kupu!

Foto: Starsport

Marko Gudurić i Nemanja Nedović

Muška košarkaška reprezentacija Srbije večeras će u Atini igrati na Akropolis kupu sa domaćinom Grčkom, a početak ovog duela je zakazan za 18 časova i 45 minuta.

Dan kasnije, u isto vreme, "orlove" čeka još jedna provera u prestonici Atine, a rival četi Svetislava Pešića će biti Italija, reprezentacija koja je bila kobna po nas u prethodna dva duela, u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2021. godine, kao i u osmini finala Eurobasketa prošle godine.

- Prve zvanične utakmice, nadamo se da će nam pomoći dosta jer smo u procesu uigravanja. Želimo da se predstavimo u dobrom svetlu - rekao je selektor Pešić pred start turnira.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

Pešić je u Atinu poveo 14 igrača, a to su: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Aleksa Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac i Boriša Simanić.

U Beogradu su ostali Alen Smailagić i Uroš Trifunović, koji se oporavljaju od virusa, odnosno povrede, Dušan Beslać, koji se nedavno oženio, kao i Nikola Topić, koji se odmara nakon završetka Evropskog prvenstva u Nišu, na kom je sa U18 reprezentacijom osvojio zlatnu medalju.

Podsetimo, ovaj pripremni turnir će poslužiti Srbiji kao odlična priprema za Mundobasket, koji se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini turnira će biti Filipini, Indonezija i Japan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading