MUTA NIKOLIĆ PROTIV PRITISAKA NA JOKIĆA: Nikolu moramo čekati i do sudnjeg dana!

Autor:

Sport

10.07.2023

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš proslavljeni stručnjak poručuje da Džokera treba pustiti da izduva glavu, uživa sa konjima, porodicom, prijateljima, na raftingu i da diše.

MUTA NIKOLIĆ PROTIV PRITISAKA NA JOKIĆA: Nikolu moramo čekati i do sudnjeg dana!

Foto: Starsport/Ilustracija

Muta Nikolić i Nikola Jokić

Da li će Nikola Jokić igrati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Japanu, Indoneziji i na Filipinima jedno je od glavnih pitanja ovog košarkaškog leta. Odgovor na njega traži se u malim signalima, na bilbordima zgrada, čita se između redova po Tviteru, tumače izjave konobara i pogledi kasirki.

Selektor Svetislav Pešić okupiće "orlove" 24. jula i svi se nadaju da će do tog dana, odnosno i pre, kada Kari bude objavljivao spisak, biti poznato da li će Srbija imati Džokera na raspolaganju.

DOKAZAO DA JE NAJBOLJI

Za to vreme Jokić, otkako je 13. juna osvojio NBA šampionski prsten s Denverom, diše punim plućima i puni baterije. Išao je na svoje omiljene konjičke trke u Somboru, ali i Napulju, izlazio je po koncertima, noćnim klubovima, išao je i u kockarnicu u Las Vegasu, a onda skoknuo i do Tare, na čuveni rafting. Pio je Nikola i pivo s prijateljima, ali i slučajnim prolaznicima ispred prodavnice, kao čovek iz naroda.

Takvo ponašanje iznerviralo je pojedince, koji su mu poručili: "Daj izjasni se već jednom, reci da li ćeš igrati za Srbiju." Međutim, nekadašnji član stručnog štaba naše reprezentacije Miroslav Nikolić poručuje u razgovoru za portal Republika.rs da se košarkaš kalibra Nikole Jokića mora čekati dokle god je to moguće. Odnosno da se ostavi na miru dok puni baterije posle maestralne sezone u kojoj je pokorio NBA ligu.

Republika

Foto: ST/Nebojša Mandić

Miroslav Nikolić

- Je l' znate vi šta znači šampionski NBA prsten i koliko je teško doći do njega, koliki je to napor? Dosadni su mi više ovi što ga pritiskaju. Kakvi, bre, rokovi kada je Jokić u pitanju? Pa šta ako još nije rekao da li će da igra, kakve veze ima što su neki odmah poručili da će igrati? Jokića treba da čekamo do sudnjeg dana ako je potrebno, moramo da ga mazimo i pazimo dok odlučuje da li će igrati ovog leta za Srbiju. A ja verujem da hoće, samo ga pustimo malo da se odmori, pa ima i Nikola dušu. Dokazao je na terenu da je najbolji na svetu. Pa njemu je dovoljno dva dana da uđe u ritam, pustite me priča oko priprema od mesec dana, prošla su ta vremena - rekao je Nikolić za naš portal.

Poker - Važno je zvati se Nikola

Dok se čeka Jokićevo da, dvojica Nikola su potvrdila da će se odmah odazvati selektoru Pešiću. Prvi je NBA ruki iz Majamija Jović, a drugi Milutinov, koji je stigao u Olimpijakos. Interesantno, Srbija u timu može imati čak četvoricu Nikola, ako se među 12 Karijevih izabranika nađu još Jokić i Kalinić. Upravo je Milutinov poput Mute imao razumevanja za Jokićevo izbegavanje odgovora.

- Ja sam već rekao selektoru da sam na raspolaganju. Želim da budem deo tima, možemo da napravimo nešto dobro. Jokiću moramo da damo još vremena, imao je tešku sezonu. Šta god da odluči, moramo da cenimo ono što je uradio za naš narod. On je trenutno jedan od najboljih igrača na svetu - kazao je Milutinov.

NIJE MAŠINA, ČOVEK JE

Popularni Muta je konstatovao da je Jokić samo čovek, a ne mašina, te da mu samo odmaranje koje on izabere može pomoći da ne sagori pod naporima.

- Čovek je umoran, treba i njemu da se odmori. Pustimo ga da radi ono što voli, da uživa u tom svom hobiju - konjima, da bude s porodicom, prijateljima, nek zadovolji svoje potrebe jer ga sigurno drma jaka nostalgija što je veći deo godine tamo daleko. Nek se izduva i na raftingu, provodu, neka diše. Verujte mi, sve je do glave, samo da je ona na mestu. A Jokićeva glava je jaka kao stena. Za košarku ćemo lako, pa to su profesionalci, nekoliko treninga i u ritmu je - jasan je Nikolić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
goran

25.07.2023 10:17

ja sam i prošle godine rekao da je nikola veliki igrač ali nikakav čovek, to rekao pa sam porekao ali od ovog trenutka mene taj "čovek" više ne interesuje...kada neko gleda svoje dupe a ne interesuje ga srbija, za koju je moja porodica generacijama krvarila, već gleda samo svoj novčanik vreme je da ga svi zaboravimo i neka bude pojedinac a nikako srbin, jer on to defakto i nije....smrad