RIKI, UZ TEBE SMO: Rubio dobio OGROMNU podrušku u borbi sa mentalnim zdravljem!

Autor:

Sport

07.08.2023

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šokantna odluka koja je uzdrmala košarkašku javnost.

RIKI, UZ TEBE SMO: Rubio dobio OGROMNU podrušku u borbi sa mentalnim zdravljem!

Foto: Tanjug/AP

Španski košarkaš Riki Rubio propustiće predstojeće Svetsko prvenstvo, koje se igra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

MVP prethodnog prvenstva, koje je 2019. godine održano u Kini, i na kom je Španija uspela da osvoji zlatnu medalju, neće igrati na ovom, iako se nalazio na spisku od 16 košarkaša koje je Serđo Skariolo pozvao.

Naime, Rubio je odlučio da se povuče iz košarke, a razlog je mentalno zdravlje, kome će se posvetiti u narednom periodu. Iskusnom plejmejkeru podrška stiže sa raznih strana, poslednja u nizu je od njegovog doskorašnjeg kluba - Klivlend Kavalirsa.

- Riki i njegovi saradnici su objavili obaveštenje o tome da je odlučio da pauzira svoju slavnu karijeru kako bi se u ovom trenutku fokusirao na svoje mentalno zdravlje. Razumemo koliko je ovo bila teška odluka za njega i potrudićemo se da mu da damo svu moguću podršku, a da ujedno poštujemo Rikijev zahtev za privatnošću - rekao je Kobi Altman, generalni direktor Klivlenda u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu franšize.

Riki Rubio je karijeru započeo u Huventudu a kasnije je igrao za Barselonu od 2009. do 2011. godine, gde je bio deo tima koji je osvojio Evroligu 2010. u Parizu. U NBA igrao je za Minesota Timbervulvse, Jutu Džez, Finiks Sanse i Klivlend Kavalirse, tokom svojih dvanaest sezona u najjačoj ligi na planeti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading