DIREKTOR KLS SE OGLASIO: "O sudbini Partizana odlučuje KSS!"

Autor:

Sport

05.07.2023

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I dalje vlada neizvesnost među navijačima crno-belih.

DIREKTOR KLS SE OGLASIO: "O sudbini Partizana odlučuje KSS!"

Foto: Starsport

Aleksandar Grujin

Kao bomba je u domaćoj javnosti odjeknula informacija da KK Partizan nije dobio dozvolu Košarkaške lige Srbije (KLS) za sledeću sezonu 2023/24.

Pored njih, potvrde nisu dobili ni kraljevačka Sloga, Novi Pazar, užička Sloboda i Radnički iz Kragujevca.

O čitavoj situaciji se nedavno oglasio i Ostoja Mijailović, koji je u razgovoru za portal "Republika" istakao da će uslediti žalba, kao i da dug ne postoji.

Rok za izmirivanje obaveza KK Partizan prema KLS je prema dokumentu koji su nam poslali bio 11.07. i mi smo taj dug blagovremeno izmirili. Odakle ova odluka sada u javnosti, ne bih da nagađam, kao što ne bih da licitiram da li neko ima lošu nameru prema Partizanu. Mi smo i prošle sezone hteli da igramo KLS, ali je ona odbila da nam da dodatni rok za registraciju u trenutku dok smo bili na putu i igrali četvrtfinale Evrolige, gde smo predstavljali našu zemlju u najlepšem svetlu. Svakako, već su preduzeti koraci i žalba će biti upućena nadležnoj komisiji - rekao je Mijailović za naš portal.

Foto: Starsport

Ostoja Mijailović, prvi čovek KK Partizan

Sada je o svemu pričao i Aleksandar Grujin, direktor KLS, koji je rekao da je dobijanje dozvola trenutno u nadležnosti KSS.

Partizan, Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar, koji nisu dobili dozvolu Komisije KLS, imaju pravo žalbe Košarkaškom Savezu Srbije, tačnije Upravnom odboru KSS. Dakle, dobijanje dozvole za igranje u KLS za spomenutih pet klubova, među kojima je, dakle i Partizan, sada je u nadležnosti KSS - rekao je Grujin za "Sport klub".

On je dodao i da Partizan nije ispunio uslove za dobijanje dozvole, što se direktno kosi sa izjavom Mijailovića.

Partizan je, kao i svi klubovi KLS, dobio poziv da podnese zahtev za dobijanje dozvole za sezonu 2023/24. i dostavi svu neophodnu dokumentaciju, imao je, naravno, tu obavezu kao i ostali učesnici. Nažalost, nije ispunio sve propisane uslove, a nisu ni Sloga, Sloboda, Radnički i OKK Novi Pazar . Svakako da Partizan i preostala četiri kluba, koji nisu dobili dozvolu, imaju pravo žalbe. Videćemo kakav će ishod da bude, odnosno koju odluku će da donese UO KSS. Nadam se da ce klubovi ispraviti sve nepravilnosti, odnosno izvršiti svoje finansijske obaveze i da ce odluka UO KSS biti pozitivna za sve navedene klubove - poručio je Aleksandar Grujin.

Videćemo u narednim danima da li će do rešenja ovog problema doći i da li će "parni valjak", nakon dve sezone odsustva, ipak igrati i boriti se za titulu u domaćem prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading