VOZAČ VOLTA POKOSIO ŽENU NA PEŠAČKOM PRELAZU, LEŽALA OBLIVENA KRVLJU: Ovi neće stati dok nekoga ne ubiju

Autor:

Vesti

05.07.2023

13:45 >> 16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dostavljač Volta udario ženu na pešačkom prelazu u centru Beograda. Ovo je samo još jedan u nizu incidenata pomenute kompanije.

VOZAČ VOLTA POKOSIO ŽENU NA PEŠAČKOM PRELAZU, LEŽALA OBLIVENA KRVLJU: Ovi neće stati dok nekoga ne ubiju

Foto: Shutterstock

Dok nekog ne ubiju, stati neće, a pitanje je da li će i tada nešto da se promeni. Upravo ovo je zaključak koji se može izvesti nakon najnovijeg skandala izazvanog od strane dostavljača Volta, koji je pre dva dana pokosio ženu na pešačkom prelazu u centru grada.

 Naime, u utorak veče se na uglu Svetogorske i Vlajkovićeve ulice, u centru grada, odigrala prava drama, kada je dostavljač Volta biciklom pokosio ženu dok je prelazila pešački prelaz. Žena je, kako se navodi, ležala oblivena krvlju, a ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći, koja je konstatovala teže telesne povrede, nakon čega je prevezena u bolnicu.

- Saobraćajku je izazvao radnik Volta na biciklu. Poštujem sve ljude koji na pošten način zarađuju, ali oni moraju da znaju za neki red. Ne možeš da voziš po pešačkoj stazi i očekuješ da pešaci budu 100 odsto prisutni. Zalažem se za staze za bicikliste, jer ne možete na trotoar!Ne možete - napisala je jedna korisnica Tvitera, koja je ujedno i bila jedan od očevidaca nesreće. 

Nakon ove objave, komentari na društvenoj mreži Tviter, počeli su samo da se nižu.

- Pošteno zarađivanje ne može da bude opravdanje za način na koji većina dostavljača vozi po gradu. Trotoarom, na crveno svetlo, u kontra smeru jednosmernom, po šinama...Prosto konstantno su u prekršaju i rizikuju svoju i tuđu bezbendost. Čudim se da se ovo nije ranije desilo - glasio je komentar jednog od tviteraša.

Na pitanja koja smo poslali kompaniji Volt, odgovore do zaključenja teksta nismo dobili.

Više puta smo upozoravali

Na ovu, ali i na mnoge druge stvari, Republika je u više navrata upozoravala, pišući o brojnim prekršajima i bahatoj vožnji ovih dostavljača. Slučajnost ili ne, ali naš portal je, pre samo nekoliko dana pisao o tome kako dostavljač Volta vozi bicikl, dok na glavi drži slušalice, zbog kojih nije bio u stanju da prati zvučnu signalizaciju, te je umalo izazvao saobraćajnu nezgodu.

- Vraćala sam se s posla kolima i u jednom momentu začula kako neko iza mene trubi, pogledala sam sa strane i ugledala niz od pet vozila iz kojih su trubili dostavljaču "Volta" na biciklu. On ih zbog slušalica nije čuo. Uporno je stajao na semaforu iako se zeleno svetlo upalilo, pažnju mu je, verovatno, okupirala muzika koju je slušao - ispričala je tada naša sagovornica i dodala:
- To, ipak, nije bilo sve, pa, na kraju, umalo nije prešao u moju traku, a zvučnu signalizaciju, tačnije sirenu, nije čuo jer je imao slušalice. Pukom srecom je izbegnut haos, a ja se samo pitam da li kompanija i na koji način sankcioniše svoje radnike za ovakvo ponašanje. 

Daleko od toga da je ovo usamljen slucaj, pa je, kao što rekosmo, Republika je više puta pisala o tome kako dostavljači Volta veoma brzo voze, voze po trotoaru, a vrlo često pored pešaka ,,proleću" ne obraćajući pažnju na to da li će nekoga povrediti. Upravo sličan slučaj, dogodio se nedavno, o čemu je naš portal i pisao, a cela drama se odigrala na Bulevaru Kralja Aleksandra.
- Krenula sam sa ćerkom u popodnevnu šetnju, imamo i malog psa, kog ona često vodi na povocu. U momentu kada smo želele da uđemo u jednu od radnji, dostavljač je projurio pored nas na biciklu, što bi se reklo, 100 na sat. U momentu sam povukla dete jer je manijak, ne znam kako bih ga drugačije nazvala, prošao stranom kojom je išla moja mala ćerka s psom - ispričala je tada Beograđanka Anđela Mastilović za naš portal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Penzioner

06.07.2023 06:26

Kakva kompanija, šta bre radi policija?