"VOLT" SRAMOTA! Dostavljači kao pokretne UBICE na točkovima, ko će da zaustavi LUDILO?

Autor:

Vesti

29.06.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slikali smo bezumnu vožnju biciklom sa slušalicama, zbog kojih ne čuje kako mu drugi trube

"VOLT" SRAMOTA! Dostavljači kao pokretne UBICE na točkovima, ko će da zaustavi LUDILO?

Foto: Srpski telegraf

Dostavljači "Volta", reklo bi se, više i nemaju čime da nas iznenade. Od njih smo, bar se tako čini, videli sve: voze kao kamikaze, kasne s dostavama, svađaju se s prolaznicima, vozačima i klijentima... Pa opet sve to ukrug.


Ovog puta na red je došao dostavljač "Volta" koji bezumno vozi bicikl sa slušalicama na ušima. Bahato i opasno, ali koga briga.
Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bahata vožnja dostavljača Volta

 

NIJE JEDINI


Kako je za Srpski telegraf ispričala Beograđanka T. M., koja je bila, najblaže rečeno, šokirana prozorom koji je videla, vozač "Volta" samo pukom srećom nije povredio sebe ili nekog drugog.


- Vraćala sam se s posla kolima i u jednom momentu začula kako neko iza mene trubi, pogledala sam sa strane i ugledala niz od pet vozila iz kojih su trubili dostavljaču "Volta" na biciklu. On ih zbog slušalica nije čuo. Uporno je stajao na semaforu iako se zeleno svetlo upalilo, pažnju mu je, verovatno, okupirala muzika koju je slušao - kaže naša sagovornica.


Ona dodaje da je vozač tek nakon minuta shvatio šta se dešava, nasmejao se i nastavio vožnju, noseći slušalice na ušima:


- To, ipak, nije bilo sve, pa, na kraju, umalo nije prešao u moju traku, a zvučnu signalizaciju, tačnije sirenu, nije čuo jer je imao slušalice. Pukom srećom je izbegnut haos, a ja se samo pitam da li kompanija i na koji način sankcioniše svoje radnike.
Daleko od toga da je ovo usamljen slučaj. Kao što rekosmo, naš list je u više navrata pisao o bahatosti i kršenju propisa vozača ove kompanije. Jedna od poslednjih situacija, podsetimo, bila je ona kada je Beograđanka Anđela Mastilović na Bulevaru kralja Aleksandra jedva spasla ćerkicu koju vozač "Volta" umalo nije pokosio nasred trotoara.

Republika

Foto: Nikola Mutić

Bahata vožnja dostavljača Volta

 

PAS NA POVOCU


- Krenula sam s ćerkom u popodnevnu šetnju, imamo i malog psa, kog ona često vodi na povocu. U momentu kada smo želele da uđemo u jednu od radnji, dostavljač je projurio pored nas na biciklu, što bi se reklo, 100 na sat. U momentu sam povukla dete jer je manijak, ne znam kako bih ga drugačije nazvala, prošao stranom kojom je išla moja mala ćerka s psom - ispričala je tada za naš list Anđela.
Srpski telegraf poslao je "Voltu" pitanja u vezi s vožnjom sa slušalicama, međutim, nikakav odgovor od ove dostavljačke firme nismo dobili. T. B.


Na pitanja koja smo poslali "Voltu" nismo dobili odgovore




A od dostavljača srednji prst...



Pored bahatosti, dostavljači "Volta" neretko pokazuju i izrazitu nekulturu. Tako smo nedavno, podsetimo, pisali i o tome kako je dostavljač ove kompanije ženi pokazao srednji prst.


- Vreme je da se stane na put bahatim i bezobraznim dostavljačima! Dotični me vređao, psovao, nasrtao na moj auto, jurio... Registarsku oznaku nemam, ali imam lik i molim "Volt" da reaguje, a u suprotnom će biti angažovani nadležni organi. A da, ako ste se pitali šta sam to uradila, pa sam iznervirala dotičnog, zamislite, propustila sam čoveka ispred da skrene. "Volt" Srbija, vaši zaposleni su slika i prilika vaše kompanije - preneli smo tada reči ogorčene Beograđanke.
 



Vožnja motora na jednom točku



Da nevolja bude veća, bahatu vožnju kurirske službe ne vide kao problem. Hvale se brzinom isporuke, što je potpuno neutemeljeno budući da se sve veći broj klijenata žali na to da čeka i po sat vremena.


- Porudžbina na adresi veoma brzo - pisalo je tako svojevremeno ispod videa na nalogu "Volt" na Tviteru, u kome se vidi kako se kurir na motoru njihove službe propinje na zadnjem točku i vozi posred ulice.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading