CEDEVITA OLIMPIJA SE VEĆ PREDALA? Ako OVO ne uradimo, NEMAMO ŠANSE protiv Partizana!

Autor:

Sport

25.05.2023

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinalna serija AdmiralBet ABA lige između Partizana i Cedevita Olimpije počinje u nedelju.

CEDEVITA OLIMPIJA SE VEĆ PREDALA? Ako OVO ne uradimo, NEMAMO ŠANSE protiv Partizana!

Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanović

"Zmajčeki" su ove sezone već jednom uspeli da iznenade crno-bele (77:74), dok su u drugom meču crno-beli slavili u Beogradu sa 76:73.

- Svesni smo da ako ne budemo igrali odbranu na najvišem nivou i ako ne budemo kontrolisali skok, nemamo nikakve šanse, i rekao sam to već momcima, da su to stvari koje su najvažnije - rekao je trener Ljubljančana Miro Alilović.

Svi u Cedevita Olimpiji su upućeni u kvalitet Partizana, međutim, ne žele da se unapred predaju.

- Radujemo se polufinalu. Trenirali smo dobro, čeka nas serija protiv vrlo atraktivnog Partizana. Njihovi rezultati ove sezone dovoljno govore o tome koliko je to jak tim. Regularni deo AdmiralBet ABA lige završili su na prvom mestu, a pokazali su izutetne partije u Evroligi, gde ih je na kraju samo sitnica delila od plasmana na završni turnir. U regularnom delu sezone imamo 1:1 skor sa njima, ali to se sada ništa ne računa. To moramo da zaboravimo, plej-of je priča za sebe. Male stvari će odlučiti, posebno odbrana, skok, ali i inspiracija na samoj utakmici. Iskustvo je, naravno, na njihovoj strani - kaže naslednik Jurice Golemca na klupi Slovenaca.

Republika

Foto: AdmiralBet

trener Cedevita Olimpije Miro Alilović

Pune tribine Arene (19.30) predstavljaće posebnu motivaciju za goste.

- Znamo da nas u Beogradu čeka puna hala, što znači da moramo biti 100 posto spremni, fokusirani na bukvalno svakog njihovog igrača. Moramo umanjiti njihovu napadačku efikasnost, ali u isto vreme moramo biti vrlo oprezni i brzi kada napadamo. Ovo će biti stvarno veliki test za nas.

Trener Cedevita Olimpije se osvrnuo i na Partizanov put do polufinala i tešku seriju sa Studentskim centrom.

- Pretpostavljam da su posle eliminacije iz Evrolige psihološki bili pali, ali su u trećoj utakmici protiv Studentskog Centra pokazali pravo lice - istakao je Alilović.

Polufinale plej-ofa igra se na dve pobede, a bolji iz ovog duela igraće u finalu protiv Crvene zvezde Meridianbet, koja je sa maksimalnih 2:0 bila bolja od podgoričke Budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading