JOKIĆ JE PROSEČAN I OGRANIČEN SPORTISTA: Isplivale ŠOKANTNE tvrdnje o NAJBOLJEM košarkašu sveta!

Autor:

Sport

25.05.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar igra plej-of za pamćenje.

JOKIĆ JE PROSEČAN I OGRANIČEN SPORTISTA: Isplivale ŠOKANTNE tvrdnje o NAJBOLJEM košarkašu sveta!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa su sa 4:0 savladali Los Anđeles Lejkerse i na taj način sebi obezbedili mesto u finalu NBA lige, gde će igrati sa boljim iz okršaja Majamija i Bostona, gde Hit trenutno ima prednost od 3:1.

Najzaslužniji za ovakve uspehe Denvera je svakako Nikola Jokić, koji iza sebe ima još jednu nestvarnu sezonu, a o brojkama koje beleži u plej-ofu će se godinama pričati.

Dvostruki MVP lige je draftovan sa 41. mesta, što je svakako jedna od najčudnijih priča u Americi, a sada je isplivao i Jokićev skauting pred sam početak drafta.

- Prosečan sportista kome nedostaje brzina i sposobnost skakanja. Možda će mu biti teško da ostane ispred NBA sportista. Uprkos tome što je mlađi momak, čini se da je njegova prednost ograničena nedostatkom eksplozivnosti - glasio je izveštaj o njemu, koji je preneo nekadašnji košarkaš i trener Džorž Karl.

Između ostalih, o Nikoli je pričao i Kevin O'Konor, NBA novinar, koji je imao i neke reči hvale za srpskog centra.


- Nema sumnje da je Jokić najbolji dodavač među visokim igračima na draftu. Očigledno je da je igrao plejmejkera tokom karijere s obzirom na to kakav je sa loptom u rukama i koliko su precizni njegovi pasovi. Ima i šuterski potencijal i odmah može da uđe u rotaciju - napisao je O'Konor svojevremeno.

Kao najveće mane je navedena odbrana.

- Jokić je takođe solidan defanzivac, iako će ga verovatno izlagati pritisku čim uđe u NBA. Njegov loš rad nogu u odbrani pikenrola je problem, ali trebalo bi da sa ovakvim telom uspe da poradi na mišićima i popravi te slabosti u igri - dalje se navodi u izveštaju.

Iako je NBA, kao i generalno sport u Americi, dobro podmazana mašinerija, pokazalo se još jednom da i oni mogu da pogreše, a biranje Jokića kao 41. igrača na draftu je svakako greška koja do dan danas peče mnoge brojne ekipe, koje su propustile da izaberu Srbina sa neke od ranijih pozicija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading