ZAŠTO JOŠ NE PODNOSIŠ OSTAVKU?! Direktorka "Ribnikara" ne zna za sramotu!

Autor: Republika

Vesti

25.05.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cela javnost, uključujući i roditelje učenika Osnovne škole "Vladislav Ribnikar", od prvog dana jednoglasno traže ostavke direktorke Snežane Knežević, kojoj ne pada na pamet da napusti fotelju.

ZAŠTO JOŠ NE PODNOSIŠ OSTAVKU?! Direktorka "Ribnikara" ne zna za sramotu!

Foto: Nemana Pancic, os-ribnikar.edu.rs

Snežana Knežević

- Da li je moguće da joj je funkcija iznad svega? Ne mogu da verujem da žena nema toliko obraza da, makar iz moralnih razloga, podnese ostavku, zar je srasla s foteljom - samo je jedan od komentara na mrežama i forumima koji se bave posledicama masakra u kome je ubijeno devet đaka i radnik obezbeđenja.

Međutim, bahata direktorka ne haje za ogorčenje javnosti i, 22 dana posle tragedije koja se desila kada je Kosta Kecmanović usmrtio deset osoba u školi "Vladislav Ribnikar", ne pomišlja da napusti rukovodeće mesto u školi.

- Ako grešiš, dužan si da daš ostavku. Takođe, ako se desi ovakva katastrofa, to je moralni čin. Rad svih odgovornih u školi mora da se ispita, i nastavnika i direktorke. Niko nije propisao da ona mora doživotno da bude na toj poziciji, bez mogućnosti da je neko drugi zameni i pokuša da uradi nešto više. Kad govorim o odgovornosti, tu mislim i na pedagoga i psihologa - jasan je Milorad Antić, predsednik Foruma srednjih stručnih škola.

Kneževićeva je, inače, na mesto direktorke došla još 2004, za vreme bivše vlasti, a postavio ju je Aleksa Jokić. Dakle, gotovo 30 godina vedri i oblači, pa joj ni nezapamćena tragedija nije dovoljan razlog za ostavku.

Šokantno je da se dugo posle masakra čak nije ni oglašavala niti odgovarala na pitanja novinara i roditelja. Tek nekoliko dana kasnije je mrtva hladna poručila:

- Kada dobijem zvanični zahtev tih roditelja koji traže moju smenu, tada mogu da komentarišem i da odgovorim, a sada ne mogu ništa da kažem jer još nisam dobila ništa zvanično. Pretpostavljam da ću i ja dobiti taj dopis.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Markoni

30.05.2023 22:37

Ne razumem. Zbog čega ostavka, nije ona inicijator zlodela. A da je samo naslutila, 100 % bi sprečila i preduzela odgovarajuće mere. Takođe traži se smena ministara prosvete. Zašto? Čime je on uticao na događaje. Ala ima dokonih ljudi, koji smišljaju smene, ostavke itd....