DEMONSTRACIJA SILE! Maestralni Nikola Jokić DEMOLIRAO Lejkerse! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Sport

17.05.2023

07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin je još jednom potvrdio da želi NBA prsten.

DEMONSTRACIJA SILE! Maestralni Nikola Jokić DEMOLIRAO Lejkerse! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Los Anđeles Lejkerse u prvom meču finalne serije Zapadne konferencije NBA lige rezultatom 132:126.

Centralna figura meča bio je Nikola Jokić. Srbin je susret završio sa 34 poena, uz 21 skok i 14 asistencija, sve to uz 70 odsto šuta iz igre (12/17), bez promašaj sa distance (3/3) i dve blokade, te je jasno stavio do znanja da ove sezone želi NBA prsten.

Ponovo je Jokić postavio nekoliko rekorda. Postao je prvi igrač u istoriji sa više od jedne 30-20-10 utakmice u plej-ofu. Tek je četvrti košarkaš koji je ubeležio pet ili više tripl-dablova sa 30 ili više poena u plej-ofu, posle Lebrona Džejmsa, Oskara Robertsona i Rasela Vestbruka.

 

Zaista, nestvarna partija srpskog asa! Što se samog meča tiče, Denver je krenuo silovito, pa je na poluvreme otišao sa plus 18 (72:54). Sredinom treće četvrtine bilo je i plus 21 (93:72), ali su tada Lejkersi ubrzali i u finišu poslednje deonice prišli na minus tri. Ipak, Nagetsi su odbili napad, slavili sa 132:126 i stigli do 1:0 u seriji.

Pored Jokića, briljantan je bio i Džamal Marej sa 31 poenom, dok su Lejkerse predvodili Entoni Dejvis (40 poena i deset skokova) i Lebron Džejms (26 poena, 12 skokova i devet asitencija).

Sledeći susret je na programu u četvrtak na petak od 02.30 posle ponoći, a Denver je ponovo domaćin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading