JOKIĆ U ANALIMA NBA LIGE: Tek treći u ISTORIJI - Srbin napravio SENZACIONALAN uspeh!

Autor:

Sport

12.05.2023

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Denver je na krilima srpskog centra uspeo da uđe među četiri najbolje ekipe.

JOKIĆ U ANALIMA NBA LIGE: Tek treći u ISTORIJI - Srbin napravio SENZACIONALAN uspeh!

Foto: Tanjug

Košarkaši Denvera plasirali su se u finale Zapada, pošto su u polufinalnoj seriji nadigrali Finiks rezultatom 4:2. Nagetsi su odigrali sjajnu šestu utakmicu u Arizoni, ubedljivo savladavši Sanse sa 125:100 na krilima srpskog centra Nikole Jokića.

Somborac je odigrao još jednu MVP partiju, a duel je okončao sa tripl-dabl učinkom - 32 poena, deset skokova i 12 asistencija. Sjajnog Džokera je pratio Marej sa 26, dok je Kaldvel-Poup ubacio 21 poen.

Ovom utakmicom, Jokić je sebi još jednom rezervisao mestu u analima najjače košarkaške lige na svetu. Naime, srpski as je u proseku, u polufinalnoj seriji protiv Finiksa, beležio učinak od 34,5 poena, uz 13,2 skoka, odnosno 10,3 asistencije, a imao je po meču i jednu blokadu, odnosno ukradenu loptu.

Ovakvim uspehom, postao je tek treći košarkaš u istoriji koji je u jednoj seriji doigravanja imao tripl-dabl u proseku. Pre njega, to su učinili samo Lebron Džejms, 2017. godine, u finalu NBA lige, odnosno Rasel Vestbruk, kome je ovakav uspeh pošao za rukom 2021. godine, u prvom kolu Zapadne konferencije.

Ovim trijumfom, Nagetsi su obezbedili plasman u veliko finale Istoka, gde čekaju svog rivala, a to će biti pobednik serije Golden Stejt - Los Anđeles Lejkersi, gde "jezeraši" vode sa 3:2.

Sa druge strne, Boston i Filadelfija će igrati sedmi meč, pošto je trenutno u seriji 3:3, dok Majami ima prednost od 3:2 protiv Njujorka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading