LEPO JE POSLE SVEGA ČUDI DEČJU GRAJU: Ovako protiču prvi dani nastave u "Ribnikaru"

Autor:

Vesti

12.05.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastava se odvija kao što je i najavljeno, a neki đaci su organizovali i posete muzeju

LEPO JE POSLE SVEGA ČUDI DEČJU GRAJU: Ovako protiču prvi dani nastave u "Ribnikaru"

Foto: ST/Dragan Kadić

Navršio se drugi dan od kako su se osnovci vratili u klupe OŠ "Vladilav Ribnikar" u kojoj se 3. maja dogodilo masovno ubistvo. Predsednik saveta roditelja ove škole, Igor Đorđević, rekao je da prema proceni učitelja i nastavnika, a i lično njegovoj, broj đak koji je došao u prvu smenu nije manji od onog u sredu, možda je i blago povećan.

- Što se tiče prve smene nemamo tačne brojeve, ali na osnovu procena nastavnika, učitelja i mojih ličnih, broj dece nije smanjen u donosu na juče. Moja lična ocena je da je i blago povećan, ali ne nešto puno. Rekao bih da bi najprecizniji odgovor bio, govorim o prvoj smeni, da je slično kao i juče, možda malo veći, a što se tiče druge smene informacije ćemo imati večeras - rekao je Đorđević.

Kako ističe, nastava se odvija kao što je i najavljeno, a neki đaci su organizovali i posete muzeju.

- Nastava se odvija kao što je i najavljeno. Mlađi razredi su proveli vreme sa svojim učiteljicama u učionicama, ali postoji i nekoliko odeljenja koja su se danas organizovala da odu u posetu nekom muzeju i slično. Što se tiče starijih razreda, razgovarali su sa svojim predmetnim nastavnicima o temama na kojima su oni insistirali - dodao je on.

Ističe da je lepo posle svega čuti dečju graju u školi.

- Lepo je posle svega što nam se dogodilo da se opet čuje dečiji glas, da se čuje dečija graja, tako da mi smo kao tim koji je pripremao povratak dece u školu zaista zadovoljni kako je prošao prvi dan i to nam daje snage da razmišljamo da smo ispravno odlučili poslušavši stručnjake - rekao je Đorđević.

Đorđević je dodao da je, prema informacijama koje je čuo od direktorke te škole i pojedinih roditelja, komemoracija nastradalim učenicima odložena, jer je procenjeno da treba još sačekati, izabrati ustanovu koja je bliža deci po senzibilitetu.

- Najbitnije je to što je odložena u dogovoru sa roditeljima stradale dece - rekao je Đorđević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading