ZVEZDA U POLUFINALU! Kampaco SLOMIO Hrvate! Šampion nastavlo POHOD ka odbrani TITIULE!

Autor:

Sport

08.05.2023

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde MeridianBet pobedili su Zadar rezultatom 63:74 (12:19, 21:16, 11:18, 19:21) u dvorani "Krešimir Ćosić" i ukupnim trijumfom od 2:0 obezbedili plasman u polufinale AdmiralBet ABA lige.

ZVEZDA U POLUFINALU! Kampaco SLOMIO Hrvate! Šampion nastavlo POHOD ka odbrani TITIULE!

Foto: AdmiralBet/KK Zadar/Zvonko Krcelin

Crvena zvezda MeridianBet je pokazala dva lica u ovom meču. Iako je i pre njega slovio za apsolutnog favorita, branilac titule je morao mnogo više da se pomuči, nego u prvoj utakmici, kako bi došao do trijumfa.

Nije ništa naslućivalo na takav razvoj situacije, budući da je tim Duška Ivanovića odlično otvorio susret i furioznom serijom na početku stigao do ubedljivih 7:0. Održavali su crveno-beli stečeni kapital i posle 10 minuta na prvi predah otišli istim vođstvom (19:12), iako su u jednom trenutku prve deonice imali i devet koševa viška (14:5).

Nepovezanost u igri, greške u napadu, slab defanzivni skok... Sve to je kulminiralo da Zvezda MeridianBet u drugom periodu ispusti ogromno vođstvo iz 11. minuta, kada je imala ogromnih 14 poena prednosti (26:12).

Odjednom je stao tim sa Malog Kalemegdana, što su domaći uspeli da iskoriste i serijom 13:0 uhvate priključak, a na minut pre odlaska na poluvreme stignu do izjednačenja, a potom ubačenom trojkom i do prvog vođstva (33:30). Novom serijom 0:5, crveno-beli su ponovo vratili prednost na svoju stranu i na predah odu sa prednošću 35:33.

Foto: AdmiralBet/KK Zadar/Zvonko Krcelin

 

Ivanovićeva četa je u drugom delu pokazala razliku u klasi, zaigrala daleko ozbiljnije i već do poslednjeg kvartala otišla ponovo na ubedljivih 53:41. Blistali su u tim trenucima Fakundo Kampaco i Filip Petrušev, za koje odbrana Zadrana nije imala rešenje.

U poslednjoj deonici, hrvatski tim je novom serijom 12:5 uspeo da spusti minus na samo pet koševa zaostatka 58:53, ali je Zvezda MeridianBet odbila ovaj napad i na kraju trijumfovala, obezbedivši sa ukupnih 2:0 u pobedama, plasman među četiri najbolja kluba AdmiralBet ABA lige, gde će igrati protiv Budućnosti.

Podgoričani su, podsetimo, dan ranije istim rezultatom u seriji eliminisali Megu i igraće protiv branioca titule.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde MeridianBet bio je Luka Mitrović sa 13 poena, jedan manje ubacio je Fakundo Kampaco uz šest skokova i četiri asistencije, dvocifren je bio i Filip Petrušev sa 11 koševa, a Luka Vildoza imao devet poena.

Kod Zadra, po navici je Luka Božić bio najbolji sa 17 koševa, Čampara je dodao 15, a Dejvis 11 koševa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading