ŠOK NAD ŠOKOVIMA: Neočekivana SMENA selektora!

Autor:

Sport

06.05.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda je odlučila da se povuče.

ŠOK NAD ŠOKOVIMA: Neočekivana SMENA selektora!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aco Petrović

Aco Petrović, legenda hrvatske košarke, više neće sedeti na klupi ove reprezentacije, pošto će na njegovo mesto sesti Josip Sesar.

Podsetimo, Petrović je bio privremeno rešenje, a po imenovanju Sesara, "Aca trica" je otkrio da više neće imati nikakvu funkciju u hrvatskoj košarci.

- Ove godine teče pedeseta godina otkako sam kontinuirano u košarci. Neću o uspesima već obrnuto. Svaki put bih se pogledao u ogledalo, poput one najteže, iz 2001. godine i podneo ostavku. Ovog puta odlazim jer nemam minimum poverenja u ljude koji je vode i koji će je i dalje voditi - napisao je Aleksandar Aco Petrović.

Foto: Starsport

Aco Petrović

Podsetimo, pre samo nekoliko meseci je Petrović najavljivao bolje dane za košarku u Hrvatskoj, kao i da će na klupu sesti Amerikanac, ali se čini da od toga nema ništa.

Moguće je da ne bude samo jedan predlog, već njih dva, s tim da bi drugi bio jedna vrsta internacionalnog stručnog štaba. Kao, uslovno rečeno, prvi pomoćni trener bio bi jedan od Top 10 NCAA trenera. Na meni je da pronađem i ponudim rešenje, na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza da odabere kojim putem sledećih četiri do šest godina hrvatska košarka želi ploviti - objasnio je tada Petrović.

Podsetimo, Hrvatsku nećemo gledati na Svetskom prvenstvu, koje se ove godine održava od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a takođe ih sigurno neće biti ni na Olimpijskim igrama, koje su na programu sledeće godine, u Parizu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading