NBA LIGA DONELA ODLUKU: Jokić ili Embid - poznato ko je MVP!

Autor:

Sport

03.05.2023

01:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedno od najinteresantnijih takmičenja godinama unazad.

NBA LIGA DONELA ODLUKU: Jokić ili Embid - poznato ko je MVP!

Foto: www.profimedia.rs

Embid i Jokić

Kamerunski košarkaš Džoel Embid osvajač je ovogodišnje nagrade za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Centar Filadelfija 76ersa je na taj način u direktnom duelu porazio Nikolu Jokića i Janisa Adetokumba, koji su zajedno sa njim preostali u trci za MVP nagradu.

Najbolji košarkaš Filadelfije je ove sezone u proseku beležio preko 33 poena po meču, a uz to je imao i malo više od deset skokova, odnsno četiri asistencije. To je, prema mišljenju analitičara, bilo dovoljno za prvu titulu najkorisnijeg igrača u karijeri.

Sa druge strane, srpski centar Nikola Jokić je ostao praznih rukava, pa tako neće treću godinu zaredom poneti ovo laskavo priznanje. To posebno čudi jer je Jokić zapravo imao najbolju i najuspešniju sezonu u karijeri, ukoliko se gleda napredna statistika, a ni najbolji rekord njegovog Denvera na Zapadnoj konferenciji nije puno pomogao.

Ipak, već nekoliko puta je tokom sezone naš as isticao da mu MVP priznanje nikako nije prioritet, dok je sa druge strane Embid konstantno zahtevao tu nagradu, pa nije ni čudo što ju je upravo on i osvojio.

Srpskog centra sada očekuju obaveze u nastavku plej-of serije, gde njegovi Nagetsi imaju vođstvo do 2:0 protiv Finiksa Sansa, u okviru polufinala Zapada.

Sa druge strane, Embid je već neko vreme povređen i pitanje je da li ćemo ga i kada gledati na terenu u nastavku doigravanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading