BORAC JE PREŽIVEO: Hanter Hejl i Čačani obezbedili opstanak u AdmiralBet ABA ligi!

Autor:

Sport

02.05.2023

20:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Amerikanac još jednom potvrdio klasu.

BORAC JE PREŽIVEO: Hanter Hejl i Čačani obezbedili opstanak u AdmiralBet ABA ligi!

Foto: ABA League/Dragana Stjepanović

Košarkaši Borca iz Čačka i naredne sezone će igrati u AdmiralBet ABA ligi. Naime, srpski klub je savladao Helios u trećoj utakmici baraža sa 97:67 i tako slavili u seriji sa 2:1 u pobedama.

 

 

Borac je tokom prvog poluvremena imao dvocifrenu prednost – 36:24, ali je Helios stigao do 32:36. Sredinom treće deonice, Hanter Hejl je pogodio tri trojke u nizu, Borac je pobegao na 51:34, a zatim je na oduševljenje domaćih navijača priveo meč kraju.

Helios je iza sebe ostavio sjajnu sezonu u kojoj nije uspeo da stigne do elitnog regionalnog društva, a bio je veoma blizu. U finalu ABA 2 lige, na svom terenu je posle trilera poražen od Krke, a zatim je poražen i od Borca, posle velike borbe u baraž seriji.

Najefikasniji u sastavu Borca bili su Hanter Hejl sa 20, Diante Boldvin sa 24, Aleksa Novaković sa 10. Kod Heliosa, Ostin Luk je postigao 14, Blaž Mahkovic i Denis Tanstal po 10 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading