NBA LIGA DONELA ODLUKU! Poznato ko će biti MVP!

Autor:

Sport

15.04.2023

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje koje muči milione širom planete.

NBA LIGA DONELA ODLUKU! Poznato ko će biti MVP!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić i Džoel Embid

Sve je spremno za start plej-ofa u NBA ligi, a neposredno pred početak borbi za šampionski prsten čelnici najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na planeti doneli su veoma bitnu odluku.

Poznato je ko će biti MVP NBA lige za ovu sezonu i laskovo priznanje odneće neko od trojice košarkaša koji su obeležili čitav tok sezone.

Prema očekivanjima, poslednji presek "preživeli" su dvostruki uzastopni osvajač MVP trofeja, Nikola Jokić, zatim Kamerunac Džoel Embid iz Filadelfije i Grk Janis Adetokumbo iz Milvokija.

Mnogi smatraju da je Janis u slabijoj poziciji u odnosu na Jokića i Embida, te je za verovati da će neko od njih dvojice biti najkorisniji igrač lige.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Džoel Embid i Nikola Jokić

 

Poznati su i košarkaši i treneri koji su nominovani za ostale nagrade. Za najboljeg defanzivca godine boriće se Džaren Džekson iz Memfisa, Bruk Lopez iz Milvokija i Evan Mobli iz Klivlenda.

Najveći napredak ostvario je neko od sledećih košarkaša - Džejlen Branson iz Njujorka, Šai Gildžus Aleksander iz Oklahome i Lauri Markanen iz Jute.

Za rukija godine bore se Paolo Bankero (Orlando), Voker Kesler (Juta) i Džejlen Vilijams (Oklahoma).

Najbolji šesti igrač biće Malkolm Brogdon iz Bostona, Bobi Portis iz Milvokija ili Imanuel Kvikli iz Njujorka.

Nagradu za košarkaša koji je najbolji u završnici utakmica odneće  Džimi Batler iz Majamija, Demar Derozan ili Čikaga Diaron Foks iz Sakramenta, dok će najbolji trener biti Majk Braun iz Sakramenta, Mark Daignolt iz Oklahome ili Džo Mazula iz Bostona.

Podsetimo, Jokić je saznao rivala u plej-ofu i na startu razigravanja Denver će igrati protiv Minesote koja je u plej-inu eliminisala Oklahomu našeg Alekseja Pokuševskog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading