NIKO NEMA TO ŠTO IMA SRBIN! Jokić treći put zaredom MVP? Evo zašto Nikola TREBA da ostvari HET-TRIK!

Autor:

Sport

22.04.2023

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar je u meču sa Minesotom bio među najzaslužnijima za treći uzastopni trijumf.

NIKO NEMA TO ŠTO IMA SRBIN! Jokić treći put zaredom MVP? Evo zašto Nikola TREBA da ostvari HET-TRIK!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom u Mineapolisu protiv "vukova", Nagetsi su došli na korak od plasmana u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije.

Jokić je u trećem uzastopnom trijumfu postigao 20 poena, uz 12 asistencija i 11 skokova, što je njegov sedmi tripl-dabl ukupno u svim plej-of fazama.

Kada je reč o visokim igračima, ispred Srbina se nalazi samo još legendarni Vilt Čembrlen, koji je tokom blistave karijere upisao devet trocifrenih učinaka, pa nema sumnje da će ga "Džoker" već do kraja ove sezone čak i prestići ili se bar izjednačiti sa proslavljenim asom Filadelfije i Lejkersa.

Ono što je veoma interesantno da se posle duela sa Minesotom pojavio impresivan skor kada se radi o tripl-dablovima Nikole Jokića.

Naime, centar Denvera sa ostvarenih sedam tripl-dabl učinaka u plej-ofu ima bolji rezultat od svih timova!

 

 

Preciznije, svega osam franšiza ima više "plej-of tripl dablova" od dvostrukog uzastopnog MVP najjače lige na svetu, a to je dokaz više zbog čega Nikola mora i ove sezone da dobije prestižnu indiividualnu nagradu, kojom bi upisao het-trik! Ujedno i postao jedini Srbin kome je to pošlo za rukom.

Denver i u četvrtoj utakmici gostuje Timbervulvsima, taj meč je na programu u noći između nedelje i ponedeljka od 3.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ukoliko Nagetsi uruče "metlu" Minesoti, sastaće se u četvrtfinalu plej-ofa sa pobednikom duela Finiks - LA Klipers. Trenutni skor u okršaju Sansa i tima iz Los Anđelesa je 1:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading