DENVER NAPRAVIO BREJK! Moćni Jokić TRIPL-DABLOM ukrotio Vukove! Srbin se približio LEGENDI! (VIDEO)

Autor:

Sport

22.04.2023

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera savladali su na gostovanju Minesotu rezultatom 120:111 i stigli nadomak plasmana u polufinale "Zapada".

DENVER NAPRAVIO BREJK! Moćni Jokić TRIPL-DABLOM ukrotio Vukove! Srbin se približio LEGENDI! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Još jednu sjajnu partiju pružio je Nikola Jokić, koji je ostvario novi tripl-dabl u karijeri i sa 20 poena, 12 asistencija i 11 skokova dao ogroman udeo trijumfu Nagetsa.

To je "Džokerov" sedmi trocifreni učinak tokom karijere u plej-ofu, kada je reč o visokim igračima, pa je Srbin sada prižao legendarnom Viltu Čemberlenu koji ima devet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

Ovim trijumfom Nagetsi su stigli do brejka i vođstva od 3:0, koje će im omogućiti da odmah u četvrtom meču obezbede prolaz, ako ne, imaće šansu da se već u petoj utakmici pred svojim navijačima plasiraju u NBA četvrtfinale plej-ofa. Ukoliko, ipak, Vukovi kiksnu ponovo kod kuće, smeši im se "metla".

Srpski centar i prva zvezda Denvera je još posle prve četvrtine bio dvocifren, kada je ubacio 11 od svojih 20 koševa.

Minesota je, ipak, bolje ušla u duel, povela sa 7:2, ali su gosti do prve mini pauze uspeli da uspostave rezultatski egal (28:28), dok su pre toga koševima Jokića preokrenuli skor u svoju korist (21:26).

Serijom 0:9 Nagetsi su u 17. minutu stigli do visokih 33:42, da bi 120 sekundi kasnije imali prvo dvocifreno vođstvo (39:50). Ubrzo potom prednost je išla na maksimalnih 13 koševa viška (58:45).

Uspeli su Vukovi da smanje zaostatak i do poluvremena spuste minius na samo šest poena (55:61), a Nikola Jokić u drugoj četvrtini nije postigao nijedan koš!

Na startu trećeg kartala, Jokić i ekipa su se opet odlepili na 12 razlike (76:64), a u tim trenucima blistao je Majkl Porter Džunior. Kao i u smiraj poluvremena, Minesota je novom serijom opet prišla "grumenju" i u poslednju četvrtinu ušla sa samo šest koševa zaostatka (88:94), iako su gosti tokom većeg dela imali dvocifreno vođstvo.

Republika

Foto: Tanjug

 

Trojkom na startu odlučujućeg kvartala, Vukovi su smanjili na 91:94, Denver je "odgovorio" serijom 2:9 i ponovo došao do dvocifrene prednosti (93:103), pa je mirno priveo meč kraju.

Najefikasniji u timu Nagetsa bio je Majkl Porter Džunior sa 25 poena, Jokić je ubacio pet koševa manje, Džamal Marej je dodao 18, a Gordon i Kaldvel-Poup su meč završili sa 14 poena. Odličan je bio i Brus Braun sa 12 koševa.

Što se tiče Minesote, Entoni Edvards je bio najbolji sa 36 poena, Karl-Entoni Tauns je ubacio 27, a Rudi Gober je zabeležio dabl-dabl sa 18 poena i 10 uhvaćenih lopti.

NBA, PLEJ-OF:

Atlanta - Boston 130:122 (1-2 u seriji)

Njujork - Klivlend 99:79 (2-1)

Minesota - Denver 111:120 (0-3)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading