PARTIZAN NE ODUSTAJE! Crno-beli napravili VAŽAN POTEZ!

Autor:

Sport

18.04.2023

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog početka nove sezone Košarkaške lige Srbije, održana je konferencija svih klubova.

PARTIZAN NE ODUSTAJE! Crno-beli napravili VAŽAN POTEZ!

Foto: Starsport

Atmosfera pred meč Partizan - Panatinaikos

Na njoj se, međutim, nisu pojavili predstavnici Partizana, koji su ostali dosledni tome da ne prisustvuju sastanku. 

Organizatori su ranije najavili da će je povod konferencije  "izvlačenje takmičarskih brojeva i žrebanje parova pred početak sezone".

Uz sve to je najavljeno da će biti objašnjen novi sistem takmičenja, a medijima se obratio direktor KLS-A Aleksandar Grujin.

Republika

Foto: Starsport

 

- Zvezdi i Partizanu smo dali povlašćeni status i dobili su status polufinaliste. To je urađeno zbog brojnih oabevza u AdmiralBet ABA ligi li Evroligi. To je bilo jedino rešenje. Ostalih osam ekipa će se rangirati prema plasmanu u AdmiralBet ABA ligi, a zatim prema plasmanu u KLS-u. Dobićemo dve grupe po četiri. Prvi se sastaje sa četvrtim, drugi sa trećim i tako ćemo dobiti polufinalne parove. Sama Superliga počeće 26. aprila. Odigraće se šest kola. U planu je da polufinalna serija krene četvrtog dana nakon završetka AdmiralBet ABA lige. Vodili smo računa i trudili se da kalendar i raspored budu takvi da se izađe u susret reprezentaciji. Doneli smo odluku da se polufinalna serija i finalna igraju na dve pobede. Sve će ovo biti fleksibilno jer je Partizan izborio plasman u plej-of Evrolige - rekao je Aleksandar Grujin, direktor Superlige Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici klubova iz AdmiralBet ABA lige, osim Partizana, Crvene zvezde, Mege, FMP-a i Borca, kao i pet timova iz KLS - Vojvodine, Zlatibora, Spartaka, Metalca i OKK Beograda.

Time su crno-beli ostali dosledni u odluci da se ne pojavljuju na sednicama Košarkaške lige Srbije.

Očekuje se da će biti saopšteni datumi zvaničnog početka takmičenja, ali za sada nećemo čuti jedinog srpskog predstavnika u Top 8 Evrolige pred početak KLS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading