OTKRIVEN ODVRATAN RAZLOG ZBOG KOG NIKADA NE BI TREBALO DA UZIMATE VODU U AVIONU: Stručnjak objasnio odakle dolazi i zgrozio sve

Autor: N.J.

Lifestyle

18.04.2023

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je održavati hidrataciju tokom leta, ali jedan stručnjak za putovanja upozorio je putnike da ne koriste vodu u avionu, bilo da se radi o toplim ili hladnim napicima.

OTKRIVEN ODVRATAN RAZLOG ZBOG KOG NIKADA NE BI TREBALO DA UZIMATE VODU U AVIONU: Stručnjak objasnio odakle dolazi i zgrozio sve

Foto: Shutterstock

Važno je ostati hidriran tokom putovanja zbog nedostatka vlage u vazduhu, a boravak na velikim nadmorskim visinama duže vreme može vas učiniti umornima i dehidriranima.

Iako je važno da pijete vodu dok ste u vazduhu, ovo nije vreme da pokušate da uštedite novac. Stručnjak za putovanja podelio je odvratan razlog zašto bi trebalo samo piti flaširanu vodu dok ste u avionu.

Anton Radčenko, stručnjak za putovanja i osnivač AirAdvisora, rekao je da je najvažniji savet za ljude koji putuju da izbegavaju da piju vodu iz aviona. Mnogo je razloga za to, ali glavni je taj što se "sastavi vode iz slavine tokom leta retko čiste".

- Dakle, kada tražite čašu vode sa česme, potencijalno pijete iz prljave cevi - objasnio je.

Foto: Shutterstock

Žena pije vodu

Drugi razlog je taj što ne znate odakle dolazi ta voda. 

- Iako avioni prevoze pitku vodu, ona se može nabaviti s bilo kojeg mesta preuzimanja na ruti tog putovanja i može se skladištiti duži vremenski period, što neizbežno znači da je kvalitet vode smanjen - kaže.

Iako se od avio prevoznika "zahteva da se pridržavaju strogih propisa u vezi s kvalitetom vode i redovno da sprovode testove vode, to ne znači da ne može doći do "ozbiljne kontaminacije".

Ako pijete kontaminiranu vodu postoji rizik od bolesti, što je posebno zabrinjavajuće ako imate bilo kakve zdravstvene probleme ili oslabljen imunološki sistem.

Foto: pexels.com

Momak i devojka na putovanju

Međutim, to ne znači da ne bi trebalo uopšte da pijete vodu. Objasnio je:

- Letenje povećava rizik od dehidratacije. Dakle, važno je održavati unos vode. Ali piti vodu lošeg kvaliteta može biti gore nego ne piti dovoljno. Donošenje flaširane vode uvek je sigurnije. I zapamtite - alkohol nije dobra zamena! Možda će vam u ovom trenutku biti dobro, ali ćete postati dehidrirani. Što je loše za vaše zdravlje i za vaš odmor! - poručuje za “Miror”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading