EVROLIGA DONOSI ODLUKU! Dele se VAJLD karte! Evo kakve su ŠANSE Zvezde i Partizana da ih DOBIJU!

Autor:

Sport

18.04.2023

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan se plasirao u Top 8 najelitnijeg takmičenja, dok su crveno-beli kao deseti završili sezonu u najelitnijem klupskom rangu.

EVROLIGA DONOSI ODLUKU! Dele se VAJLD karte! Evo kakve su ŠANSE Zvezde i Partizana da ih DOBIJU!

Foto: Starsport/Ilustracija

Prema pisanju Eurohupsa, tačnije njegovog urednika Arisa Barkasa, tokom dana će se održati sastanak deoničara najelitnijeg klupskog takmičenja i govoriće se u eventualnom proširenju Evrolige, koje će doneti velike promene.

Više puta čelnici evroligaškog ranga su napominjali da bi voleli da Pariz i London dobiju predstavnike, iako se još glasnije govori o tome da i predstavnik iz Dubaija uđe u elitu, čime bi budžet Evrolige bio popunjen sa astronomskih 150.000.000 evra.

Kada je reč o "gradu svetlosti", do učešća u eliti može i bez privilegija, jer su na najboljem putu da podignu pehar Evrokupa, budući da su stigli do četvrtfinala izbacivši Lijetkabelis Nenada Čanka. Ako osvoje trofej, igraće u Evroligi.

Inače, licencu najelitnijeg klupskog takmičenja za sada ima 13 ekipa: Real Madrid, Barselona, Baskonija, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Žalgiris, Makabi Tel Aviv, Asvel, Alba, Bajern i moskovski CSKA, koji se ove sezone ne takmiči zbog rata u Ukrajini. Kako stvari stoje, Armejci će preskočiti i narednu sezonu, dok su Monako i Virtus već viđeni kao naredni vlasnici dugoročnih licenci, a poslednja mesta popuniće finalisti Evrokupa i prvak ABA lige.

Republika

Foto: Starsport

 

Velike su, ipak, šanse, da posle svega viđenog u Beogradu i partija koje su pružali Partizan i Crvena zvezdaEvroliga mogla da zadrži oba beogradska kluba. Isto se odnosi i na Valensiju, koja bi mogla jednu sezonu nazad u Evrokup, ali budući da grade novu halu, ne treba sumnjati u njihov povratak.

Od ranije se još govori o podeli evroligaškog takmičenja na dve konferencije, što i nije nerealno. Jer, kada se vrati CSKA Moskva, to je već 19 ekipa, uključujući London i Pariz, eventualno Dubai, potom Valensija kada sagradi dvoranu i moguće Zenit, dovodi do cifre od 24 učesnika.

Zato je podela na konferencije jedino logično rešenje, budući da bi se u prvobitnom slučaju igrala 46 kola, što je za ovakav tempo, koji smo viđali u tek završenom ciklusu regularnog dela - previše. Međutim, bilo kakvo proširenje ne treba očekivat pre naredne godine.

Foto: Starsport

 

Kada je reč o sezoni 2023/2024 izostaće ogromne promene. Virtus i Valensija su ostali bez Top 8, što znači da će osvajač Evrokupa ući u Evroligu, koja će deliti i tri vajld-karte, jedna je rezervisana i za najbolji klub ABA lige.

U daljem tekstu Eurohups piše: Virtus, Partizan i Crvena zvezda su favoriti za te tri specijalne pozivnice, dok će se Valensija posle jednogodišnje pauze i igranja u Evrokupu, već naredne 2024. u novu dvoranu i elitu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Navijaci

18.04.2023 17:56

Pa dele CEO Dan !? Kad ce vec JEDNOM !