JOŠ MALO MU FALI: Nikola Jokić na korak do obaranja ISTORIJSKOG rekorda u NBA ligi!

Autor:

Sport

26.03.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as igra sezonu iz snova.

JOŠ MALO MU FALI: Nikola Jokić na korak do obaranja ISTORIJSKOG rekorda u NBA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa su upisali još jednu pobedu, jubilarnu 50. u ovoj sezoni, pošto su na svom terenu bili bolji od Milvoki Baksa sa 129:106.

Po običaju, najbolji je u redovima tima iz Kolorada bio Nikola Jokić, koji je ovaj put ubacio 31 poen, a uz to je imao i 11 asistencija i šest skokova.

Sa brojem od 11 uspešnih dodavanja, Jokić se približio proseku od tripl-dabl učinka u sezoni, nečemu što su samo Oskar RobertsonRasel Vestbruk uspeli da uradi u najjačoj ligi sveta.

Naime, srpski as je ove sezone odigrao ukupno 66 mečeva, a na njima je zabeležio 652 asistencije, dakle osam manje od proseka od deset uspešnih razigravanja po meču.

Foto: Tanjug/AP

Jokić je četvrti dodavač NBA lige sa prosekom od 9.9 asistencija

Denver do kraja godine očekuje još osam mečeva, tako da će Nikoli trebati prosek od 11 asistencija u preostalom delu sezone kako bi na kraju mogao da se pohvali tripl-dabl učinkom u proseku.

Naravno, postoji mogućnost i da Jokića ne budemo gledali na terenu u nekoj od utakmica, pogotovo ako Nagetsi pre kraja regularnog dela sezone obezbede prvu poziciju Zapadne konferencije, tako da će Nikola morati malo i da se ubrza, ukoliko mu je ovaj rekord uopšte i značajan.

Ipak, znajući Jokića, on o ovom uspehu i podvigu verovatno i ne razmišlja. Što je velika šteta, jer ima priliku da uradi nešto što je do sada pošlo za rukom samo dvojici košarkaša u istoriji NBA lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading