VEČITI RIVALI U CENTRU PAŽNJE: Odlična vest za Crvenu zvezdu i Partizan!

Autor:

Sport

21.03.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski timovi u Evroligi su saznali bitnu informaciju pred završnicu Evrolige.

VEČITI RIVALI U CENTRU PAŽNJE: Odlična vest za Crvenu zvezdu i Partizan!

Foto: Starsport

Ben Bentil na "večitom derbiju" u duelu sa Danteom Egzumom

Do završnice regularnog dela Evrolige ostalo je još samo pet kola, a jedan tim će u borbu za Top 8 ući oslabljen.

U pitanju je španska Valensija, kojoj se Klemen Prepelič, sjajni bek šuter, povredio na utakmici španskog prvenstva protiv ekipe Granade. On je pre ostalih morao u svlačionicu, a sada je i klub objavio zvanično stanje povrede.

Naime, Prepelič ima naprsnuće mišića na tabanu leve noge, a prva procena je da će Slovenac van terena biti oko mesec dana, što automatski znači da neće biti u sastavu svog tima sve do kraja regularnog dela Evrolige.

Foto: Tanjug/AP

Klemen Prepelič, reprezentativac Slovenije

Valensija ima skor 14 pobeda i 15 poraza u Evroligi i nalazi se na desetom mestu na tabeli sa trijumfom manje u odnosu na Baskoniju koja je poslednja u Top 8, pa je jasno da im sada svaka utakmica predstavlja malo finale i da je svaka pomoć značajna. Sa jedne strane, ovo je odlično za Partizan, pošto je Valensija njihov direktan rival u borbi za plej-of, a takođe, ovo je dobra vest za Crvenu zvezdu, jer će izabranici Duška Ivanovića na svom terenu dočekati Valensiju do kraja sezone.

Prepeliču je ovo četvrta sezona u Valensiji, a ove sezone u Evroligi ima prosek od sedam poena i tri asistencija. U Ligi Endesa postiže malo više od šest poena, a takođe ima tri asistencije u proseku. Prepelič se tako pridružio ranije povređenim igračima, među kojima se nalaze Haime Pradilja, Sem van Rosom, Milan Himenez i Kajl Aleksander.

U okviru 30. kola Evrolige, košarkaši Valensije će u petak (19 časova) gostovati Monaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading