PARTIZAN I ZVEZDA ZAJEDNO U TOP 8: Večiti rivali se pomažu u Evroligi

Autor:

Sport

09.03.2023

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan i Crvena zvezda igraju jedni za druge u Evroligi. "Tačno je da je raspored takav da srpski klubovi mogu da se pomažu u poslednjih nekoliko mečeva, ali svako od njih će gledati samo sebe", rekao je za Republiku bivši košarkaš oba kluba Čedomir Vitkovac.

PARTIZAN I ZVEZDA ZAJEDNO U TOP 8: Večiti rivali se pomažu u Evroligi

Foto: Starsport

Ben Bentil na "večitom derbiju" u duelu sa Danteom Egzumom

Samo sloga večite spasava! Košarkaši Crvene zvezde i Partizana u poslednjih nekoliko kola praktično će igrati jedni za druge ako se pogleda raspored i ko su glavni konkurenti srpskim klubovima za prolaz u top osam Evrolige. Upravo su to uradili crveno-beli, koji su u sredu uveče napravili veliko iznenađenje savladavši Efes (94:75) u Beogradu.

Foto: Starsport

 

Naredni meč izabranici Duška Ivanovića imaće protiv Panatinaikosa u petak (20.00, Sport klub 1) u 28. kolu Evrolige. Zatim ih očekuje Baskonija (15-12) i Valensija (13-14), koji praktično dišu za vratom crno-belima, koji su uoči duela s Armanijem imali skor 15-12 i bili na šestoj poziciji. U poslednjem kolu Zvezda će imati priliku da pomogne Partizanu da napreduje na tabeli ukoliko savlada bivšeg šampiona, ekipu Fenerbahčea, na domaćem terenu, koji trenutno ima pobedu više od "parnog valjka".

S druge strane, izabranici Željka Obradovića pomogli su već Zvezdi pobedom nad Virtusom, koji sad ima isti skor pobeda i poraza kao srpski šampion. Takođe, "parni valjak" eventualnom pobedom nad Efesom u narednom kolu otežaće situaciju još jednom Zvezdinom rivalu, koji trenutno ima skor od 13 pobeda i isto toliko poraza.

Foto: Starsport

 

Bivši košarkaš Zvezde i Partizana Čedomir Vitkovac istakao je u razgovoru za Republiku da ne očekuje da večiti budu mnogo složni.

- Tačno je da je raspored takav da jedni drugima mogu da pomognu, ali svako od njih će gledati sebe prvenstveno. Svaka pobeda je bitna za nastavak, pa čak i Zvezdi, koja praktično nema šanse za prolazak dalje. Znači im bar za samopouzdanje. Sigurno niko od večitih neće juriti pobedu da bi pomogao onom drugom - istakao je Vitkovac.

Foto: Printskrin

Čedomir Vitkovac

On veruje da su crno-beli praktično već izborili plasman u četvrtfinale Evrolige.

- Partizan je već jednom nogom u top osam, dok Zvezda praktično nema šanse za prolaz dalje. Crno-beli igraju odličnu košarku i bilo bi pravo čudo kada se ne bi plasirali u četvrtfinale. Ukoliko se plasiraju, videćemo šta će biti dalje, to niko ne može da odredi. Prosto, sve je moguće. Makabi je 2010. bio favorit, ali je Partizan uspeo da ga sruši - zaključio je Vitkovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading