PARTIZAN PREGAZIO EVROPSKOG PRVAKA USRED ISTANBULA: Crno-beli bacili Efes NA KOLENA i širom otvorili vrata top 8 Evrolige! (VIDEO, FOTO)

Autor:

Sport

16.03.2023

17:29 >> 20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Utakmica sezone "parnog valjka"!

PARTIZAN PREGAZIO EVROPSKOG PRVAKA USRED ISTANBULA: Crno-beli bacili Efes NA KOLENA i širom otvorili vrata top 8 Evrolige! (VIDEO, FOTO)

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Detalj iz Istanbula

Košarkaši Partizana napravili su pravo čudo u Istanbulu. Crno-beli su u 29. kolu Evrolige uspeli da nadigraju Efes rezultatom 97:84, čime su osvojili veoma važne bodove u borbi za top 8.

"Parni valjak" je slavio zahvaljujući seriji od 16:0 u poslednjoj četvrtini, na krilima sjajnog kapitena Kevina Pantera.

On je duel okončao sa 19 poena, a sjajan je bio i Ledej sa 16, od čega 14 u prvom poluvremenu. Lesor je utakmicu okončao sa 17 koševa i sedam skokova, dok je na drugoj strani prednjačio Klajburn sa 22.

Srpskog predstavnika je sjajno služio šut sa distance (9/19), a pogodio je čak osam šuteva u drugom poluvremenu. Branilac evropske titule je potpuno stao u trenucima kada se meč lomio, a kada je Panter pogodio dva penala za 87:72, na četiri minuta pre kraja, bilo je jasno da će bodovi put Beograda.

Partizan je upisao 16. trijumf u eliti, Efes je ostao na 14 pobeda, a u narednoj rundi u Štark arenu stiže lider elitnog takmičenja, ekipa Olimpijakosa.

 

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Efes - Partizan 84:97 (23:11, 14:28, 27:24, 20:34)

Kraj meča - velika pobeda Partizana nad Efesom!

40. minut - Bivši šampion Evrope je zadržao ogromnu prednost i rutinski priveo utakmicu kraju.

39. minut - Efes nikako ne uspeva da smanji dvocifren zaostatak, nakon koša Larkina na semaforu je stajalo 78:91!

37. minut - Preciznim izvođenjem penala izabranici Željka Obradovića prvi put su stekli dvocifrenu prednost (72:82), Plajs je načinio prekršaj u napadu, sve bolja situacija za crno-bele!

Turci su potpuno nemoćni, Panter je spojio pet poena za 87:72, samo čudo može da spasi turskog giganta!

 

 

35. minut - Fenomenalnih minut igre za Partizan! Panter je pogodio tešku trojku, Smailagić je podelio "rampu", a Naneli je takođe pogodio sa distance na dodavanje kapitena - 72:77!

Ni Atamanov tajm-aut nije dao rezultat, Panter je materijalizovao napad "parnog valjka", uz kontakt sa Klajburnom, za velikih "plus sedam" (72:79). Turski stručnjak je, pritom, izgubio živce i dobio tehničku, raste prednost Beograđana!

33. minut - Maestralan potez Srbina u dresu Efesa (koš i faul Trifunovića) za izjednačenje na 67:67, usledio je promašaj Avramovića van linije 6,75, a sa druge strane Klajbur ne greši sa distance - 70:67.

Lesor je vezao četiri poena, klub iz Humske je u minimalnoj prednosti (70:71).

31. minut - Crno-beli su uspeli da zaustave Micića na startu završnog kvartala, a Avramović je iznudio prekršaj Larkina za dva penala. Realizovao ih je bek gostiju za novo vođstvo srpskog tima - 64:65!

Efes u odlučujuću deonicu ulazi sa minimalnim vođstvom - 64:63!

 

 

30. minut - Larkin je lako "rešio" Avramovića (62:61), potom je dosuđen prekršaj Smailagića u borbi da uhvati skok, kojim je Klajburn poslat na liniju penala - 64:61!

29. minut - Šampion Evrope opet vodi, pošto je Klajburn poentirao za 60:58.

27. minut - Avramovićeva trojka donela je gostima izjednačenje (52:52), Mbaje je iznudio slobodna bacanja nakon skoka u napadu i pogodio ih je za 54:52.

Serija pogodaka sa distance Partizana u trećoj četvrtini (pet). Precizni su bili Panter i još jednom Avramović za 55:58.

25. minut - Promašaj Lesora kaznio je Micić, a Efes je iskoristio izgubljenu loptu Nanelija da povede sa tri koša - 50:47.

23. minut - "Parni valjak" je preko Egzuma stigao do najvećih sedam poena viška (37:44), ali je Efes vezao dve trojke. Najpre je Micić proigrao Klajburna, a potom je precizan bio i Brajant, što je nateralo Žoca da uzme minut odmora.

 

 

21. minut - Promašaj Ledeja za dva, pa Micića sa distance. Naneli je postigao još jednu trojku, Partizan ima "plus pet" (37:42).

Preokret crno-belih u drugom kvartalu - 37:39 na poluvremenu!

 

 

Ledej predvodi strelce sa 14 poena, a na drugoj strani najefikasniji je Micić sa devet.

20. minut - Sjajna rola Avramovića, ukrao je loptu i stuštio se u kontranapad (35:37), Efes je izgubio još jednu loptu, a Panter je to znalački kaznio - 35:39.

19. minut - Bivši as Milana je nastavio svoj "ples" u Istanbulu, Plajs je dao trojku, a Avramović je još jednom poravnao rezultat na 35:35.

17. minut - Fenomenalna trojka Nanelija, pa Ledejevo nepogrešivo izvođenje slobodnih bacanja srpskom predstavniku su doneli prvo vođstvo večeras - 30:31.

15. minut - Lesor je kompletirao "dva plus jedan" (25:22), Avramović je naterao Larkina na grešku, a nove poene za goste dao je Naneli, kojima je deficit sveo na minimum - 25:24!

Mbaje i Micić su vratili Turke u život (30:26), Ledej je već stigao do dvocifrenog učinka bez promašaja, kako iz igre, tako i sa linije penala.

13. minut - Stao je napad turskog sastava, Avramović je u polukontri uposlio Ledeja, koji je zakucao (23:15), a Lesor je napravio skok u napadu i postigao prvi koš na večerašnjem duelu - 23:17.

Seriju "parnog valjka" od 11:0 prekinuo je Danston lakim poenima na obruču, ali je krilni centar Partizana nastavio da briljira - 25:19.

 

 

11. minut - Nastavili su crno-beli da smanjuju zaostatak, Ledej je nadmudrio Plajsa i poentirao za 23:13. 

Efes vodi sa 23:11 na kraju prvog kvartala!

 

 

10. minut - Partizan je uhvatio priključak mini-serijom od 5:0 u finišu početne deonice, ali gubi sa 12 poena razlike.

9. minut - Ulazak Šejna Larkina na parket izazvao je ovacije u Sinan Erdem areni, a Amerikanac sa turskim pasošem im je odmah uzvratio poenima za 19:6. Crno-beli su izgubili još jednu loptu, usled faula u napadu Lesora, a to je kaznio Micić preciznim pokušajem van linije 6,75 - 22:6!

7. minut - Mnogo bolji početak utakmice za Efes, koji je imao i 11 poena prednosti, pošto je raspoloženi Brajant realizovao oba penala (17:6).

Ataman je potom zatražio uspešan čelendž, arbitri su utvrdili da je Lesor izbacio loptu u aut. Turci nisu iskoristili dva napada, ali je Panter po drugi put večeras izblokiran... 

 

 

5. minut - Branilac evroligaške titule je imao priliku da povede dvocifrenom razlikom, ali je srpski plejmejker izgubio loptu. Ledej je bio siguran u kontri (10:4), ali je trojka Klajburna naterala Željka Obradovića da zatraži prvi tajm-aut pri rezultatu 13:4.

Minut odmora je urodio plodom, pa je Madar ukrao loptu i smanjio na 13:6.

3. minut - Panter nije iskoristio prvi posed za crno-bele, Micić je proigrao Danstona koji je zakucao za 5:0.

Papapetru je upisao prve poene za goste, a onda je Brajant po drugi put bio precizan sa distance (8:2).

1. minut - Šokantan početak meča za Partizan, koji je odigrao odličnu odbranu. Ipak, Brajant je u poslednjoj sekundi uspeo da pogodi trojku, sudije su gledale snimak i utvrdile da je uputio šut na vreme - 3:0!

 

 

 

Počeo je meč u Istanbulu!

18:00 - Efes će biti oslabljen neigranjem Buoe, potvrđeno je na Bosforu.

Partizan bije jednu od odlučujućih bitaka za plasman u top 8 u Istanbulu. Efes za crno-belima zaostaje tek jednu pobedu, nakon što je u utorak savladao Real Madrid (90:89) u duelu koji je odložen zbog razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

"Parni valjak" je u dosadašnjem delu sezone zabeležio skor od 15-13, dok Turci imaju polovičan učinak. Prvi meč odigran u Štark areni pripao je srpskom predstavniku rezultatom 82:79, a s obzirom na stanje na tabeli i međusobni koš količnik može igrati važnu ulogu.

Iza Partizana je turbulentnih nekoliko dana, tokom kojih je u žiži bio "slučaj Lesor", a sve nekon trijumfa nad Crvenom zvezdom u ponedeljak (92:81), koji je crno-belima otvorio vrata prvog mesta na kraju regularnog dela sezone AdmiralBet ABA lige.

Trener domaćeg sastava Ergin Ataman ne može da računa na Balbaja, dok je kod gostiju već duže vreme odsutan Koprivica.

Pored okršaja Efes - Partizan, večeras se igra još nekoliko susreta 29. runde, čiji ishod bitno utiče na "podelu karata" za doigravanje. Tu se prvenstveno misli na megdan Makabija i Baskonije, odnosno Žalgirisa i Olimpijakosa, a Valensija će ugostiti Fenerbahče.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading