DRAMA NIOTKUDA: Hladan tuš za Partizan posle večitog derbija!

Autor:

Sport

14.03.2023

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komplikuje se borba za doigravanje u Evroligi, rival crno-belih proradio "u zao čas".

DRAMA NIOTKUDA: Hladan tuš za Partizan posle večitog derbija!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana tokom večitog derbija

Košarkaši Partizana u ponedeljak uveče u Štark areni, pobedom nad večitim rivalom (92:81), otvorili su put ka osvajanju prvog mesta na kraju regularnog dela takmičenja u AdmiralBet ABA ligi, a grobari su dan kasnije navijali za Real Madrid.

Crno-beli se bore sa Efesom za jedno od mesta koje vode u top 8 Evrolige, ali "kraljevski klub" nije uspeo da slavi na Bosforu. Dvostruki uzastopni prvak Evrope, u odloženom meču 24. kola elitnog takmičenja, nadigrao je španskog giganta rezultatom 90:89 (18:24, 24:15, 35:21, 13:29).

Činilo se da su Turci meč prelomili u svoju korist sjajnom igrom u trećoj četvrtini. Na velikom odmoru su imali tri poena viška (42:39), ali su Madriđani potpuno "razmontirani" u trećem kvartalu - 35:21.

 

 

Šejn Larkin je samo u toj deonici upisao deset poena i dve asistencije, a tehničke greške zaradili su Dek i trener gostiju Mateo.

 

 

Real je pokušao da se vrati u završnoj četvrtini, ali je prednost izabranika Ergina Atamana bila preveliki zalogaj za giganta sa Pirineja. Prišli su Španci na "minus četiri" posle trojke Rodrigeza na tri minuta pre kraja (79:75), ali su Brajant i Singlton sa lakim poenima ekspresno vratili stvari na svoje mesto.

Gosti se nisu predavali, uspeli su i da povedu sa 84:83, a onda je na scenu stupio sjajni Larkin. Najpre je dao tešku trojku, a onda i pronašao Plajsa - 88:84.

Amerikanac sa truskim pasošem je bio najefikasniji pojedinac na meču sa 18 poena i osam asistencija, a pratio ga je Brajant sa 17.

U poraženom sastavu istakao se Musa sa 16 poena i pet uspešnih dodavanja.

Inače, trener "parnog valjka" Željko Obradović danas je izjavio da će Efes biti silno motivisan u Istanbulu (četvrtak, 18:30), a posao Partizanu biće dodatno otežan "injekcijom samopouzdanja" koju je večeras dobio turski tim.

Podsetimo, meč Efes - Real je bio odložen zbog razornog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. Micić i saigrači su zabeležili 14. evroligašku pobedu, sada imaju jednu manje od crno-belih, dok su Madriđani ostali na drugom mestu sa skorom 19-9.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading