PEŠIĆ ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Pokuševski se uskoro VRAĆA na teren!

Autor:

Sport

12.03.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi srpski košarkaš već nekoliko meseci pauzira zbog frakture tibije.

PEŠIĆ ZADOVOLJNO TRLJA RUKE: Pokuševski se uskoro VRAĆA na teren!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski

Košarkaška reprezentacija Srbije je uspela da izbori plasman na Mundobasket, nakon što je u Beogradu savladala Veliku Britaniju, a odmah nakon duela su počele licitacije oko toga ko će se sve naći na spisku selektora Svetislava Pešića.

Jedan od igrača je svakako i Aleksej Pokuševski, ali je postojala bojazan da li će se krilni centar oporaviti od povrede, koja ga je već na tri meseca odvojila od parketa u NBA ligi. Ipak, sada su Srbija i Pešić saznali sjajne vesti.

Naime, Pokuševski već neko vreme trenira sa razvojnim timom Oklahoma siti Tandera, gde se polako priprema za veliki povratak. I dalje nije jasno da li će se Pokuševski okušati u Razvojnoj ligi, ili će samo trenirati sa ovim timom i pokušati da uđe u ritam, kako bi se na teren vratio pre kraja ove sezone.

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Pokuševski u dresu Oklahome

Tanderi su trenutno na ivici plej-in zone, što je malo ko očekivao pre početka sezone, pa će im svaka pomoć biti potrebna u finišu, kako bi uspeli da na Zapadnoj konferenciji završe među 10 najboljih ekipa i obezbede sebi mesto u plej-ofu. Zbog toga se očekuje i da Pokuševski, ukoliko uspe da se skroz oporavi, zaigra za ovaj tim pre kraja regularnog dela.

Pre povrede Pokuševski je igrao svoju najbolju sezonu u NBA karijeri, a prosečno je beležio 8,8 poena, 5,1 skok i 1,3 asistenciju na 31 nastupu u dresu Oklahome.

Podsetimo, Svetsko prvenstvo u košarci se igra ove godine u avgustu i septembru u Japanu, Indoneziji i na Filipinima, a vrlo verovatno će se Pokuševski naći makar na širem spisku Svetislava Pešića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading