SAD JE SVE KRISTALNO JASNO: Nedović otkrio zašto neće igrati za Srbiju u meču odluke

Autor:

Sport

27.02.2023

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" se bore za plasman na Svetsko prvenstvo, koje se od 25. avgusta do 10. septembra igra u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

SAD JE SVE KRISTALNO JASNO: Nedović otkrio zašto neće igrati za Srbiju u meču odluke

Foto: Starsport

Nedović

Košarkaška reprezentacija Srbije u poslednjem kolu kvalifikacija za Mundobasket dočekuje selekciju Velike Britanije (ponedeljak, 20), a da bi se plasirala na završni turnir treba da ostvari pobedu.

"Orlovi" su u petak propustili prvu meč loptu, kada su posle produžetka izgubili od Grčke u Atini, ali će zato protiv Britanaca biti jači za šest evroligaških igrača.

U pitanju su Marko Gudurić, Filip Petrušev, Luka Mitrović, Ognjen Dobrić, Uroš Trifunović i Alen Smailagić.

Na preliminarnom spisku su se našli još Nemanja Nedović i Danilo Anđušić, ali su oni otpali u poslednjem trenutku.

Ljubimac delija se sada oglasio tim povodom.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Bilo je jasno da mi koji igramo Evroligu nećemo moći da se odazovemo za Grčku, jer i mi i Partizan igramo svaku utakmicu kao finale zbog plasmana u plej-of, ali sam bio na raspolaganju za drugu utakmicu. Nemam fizički problem koji je mogao da me spreči da nastupim, ali rečeno mi je da nema potrebe da se forsira. Nije bila moja odluka, već odluka selektora. Tako je bilo i u prethodnom prozoru. Svestan sam da je delikatna situacija, da se igra utakmica za plasman na Svetsko prvenstvo i siguran sam da će momci to da izguraju, ali eto, krivo mi je što i ja ne mogu da pomognem u tom plasmanu - rekao je Nedović za "Mozzart sport".

Podsetimo, Srbija može da se plasira na Mundobasket čak i u slučaju poraza od Velike Britanije, ali samo ako Turska savlada Belgiju na strani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading