ŠOK! Navijači u SUZAMA! Adios Amigos...

Autor:

Sport

27.02.2023

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki udarac i nezapamćena tuga.

ŠOK! Navijači u SUZAMA! Adios Amigos...

Foto: Starsport

Luka Vildoza i Fakundo Kampaco

Košarkaška reprezentacija Argentine nije uspela da se plasira na Mundobasket, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija doživela pravi šok.

"Gaučosima" je mesto na Svetskom prvenstvu garantovala pobeda nad Dominikanskom Republikom kod kuće, ali do toga nije došlo.

Dominikanci su slavili u neizvesnoj završnici rezultatom 79:75 (24:19, 18:16, 22:19, 11:25), posle velikog preokreta u poslednjoj četvrtini.

Pred kraj treće deonice je Argentina imala čak maksimalnih +17 (61:44), ali joj ni to nije bilo dovoljno za trijumf.

As Crvene zvezde Fakundo Kampaco je meč završio sa deset poena, pet asistencija i četiri skoka, a osim njega, na Mundobasketu neće biti ni Luke Vildoze.

Eliminacija Argentine je još šokantnija znajući da su "gaučosi" i s porazom mogli da prođu na završni turnir. Da bi se to desilo, bilo im je potrebno samo da Ameri pobede Brazil u Riju, ali su "karioke" srušile SAD sa 83:76.

Na taj način su kao bolja četvrtoplasirana ekipa otišli na Svetsko prvenstvo, umesto Argentine koja je takođe bila četvrta u svojoj grupi.

Iz Amerike su plasman na Mundobasket obezbedili SAD, Kanada, Portoriko, Dominikanska Republika, Meksiko, Venecuela i Brazil.

Mundobasket će se igrati od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Filipinima i Indoneziji, a titulu brani Španija koja je pre četiri godine u finalu pobedila baš Argentinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading