NEZAPAMĆENO - IGRAĆE NA MUNDOBASKETU: Najbolja moguća vest za Tavaresa!

Autor:

Sport

26.02.2023

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskusni centar doneo istorijsko slavlje svojoj domovini.

NEZAPAMĆENO - IGRAĆE NA MUNDOBASKETU: Najbolja moguća vest za Tavaresa!

Foto: Starsport

Centar Reala Valter Tavares

Košarkaška reprezentacija Zelenortskih Ostrva prvi put u istoriji obezbedila je učešće na Mundobasketu! Ovu selekciju je do istorijskog uspeha predvodio centar Real Madrida Valter Tavares, a ujedno je to postala zemlja sa najmanjim brojem stanovnika (571.966) koja je "overila" vizu za šampionat sveta, pretekavši Crnu Goru.

Ključnu pobedu Zelenortska Ostrva su ostvarila nad Obalom Slonovače rezultatom 79:64, a gorostas "kraljevskog kluba" meč je okončao sa 13 poena, uz pet uhvaćenih lopti i tri asistencije. Sve strelce predvodio je Ivan Almeida (20 koševa), dok su se u redovima "slonova" istakli Dijabate sa 12, odnosno Abu sa deset.

Tavares je u afričkim kvalifikacijama prosečno imao 15 poena, 12.8 skokova i 2.7 blokada i mnogi će reći da se radi o najboljem centru Evrolige.

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo u košarci biće odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a zajednički će ga organizovati Japan, Indonezija i Filipini. Selekcija Srbije ključan meč u kvalifikacijama igra u ponedeljak od 20 časova kada u dvoranu "Aleksandar Nikolić" stiže Velika Britanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading