ISTORIJSKA BLAMAŽA HRVATSKE: Komšije doživele najveću BRUKU u istoriji - od ovoga NE MOŽE GORE!

Autor:

Sport

26.02.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativna košarka u susednoj državi je na najnižim grana u istoriji.

ISTORIJSKA BLAMAŽA HRVATSKE: Komšije doživele najveću BRUKU u istoriji - od ovoga NE MOŽE GORE!

Foto: www.profimedia.rs

Reprezentativci Hrvatske

Košarkaška reprezentacija Hrvatske je savladala na svom terenu Austriju sa 84:74 u poslednjem meču predkvalifikacija za Eurobasket, koji će se održati 2025. godine u četiri države.

I pored pobede, Hrvatska nije uspela da se domogne prvog mesta u grupi, koje direktno vodi u kvaifijacije za prvenstvo Evrope, pa će zajedno sa Švajcarskom šansu tražiti u trećem krugu predkvalifikacija. 

Naime, Poljska je tokom dana bila bolja od Švajcaraca u gostima, čime je i zvanično zauzela prvo mesto u grupi, pa ćemo tako polufinalistu ovogodišnjeg Evropskog prvenstva gledati u kvalifikacija za predstojeći Eurobasket. Sa druge strane, Hrvati će morati ponovo da se bore za to mesto.

Foto: Profimedia

Aco Petrović na klupi Hrvatske

Takođe, duel sa Austrijom je i poslednji meč za Acu Petrovića na klupi ove selekcije, a prema njegovim rečima, možemo ubuduće očekivati Amerikanca na klupi "kockastih".

- Moguće je da ne bude samo jedan predlog, već njih dva, s tim da bi drugi bio jedna vrsta internacionalnog stručnog štaba. Kao, uslovno rečeno, prvi pomoćni trener bio bi jedan od Top 10 NCAA trenera. Na meni je da pronađem i ponudim rešenje, na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza da odabere kojim putem sledećih četiri do šest godina hrvatska košarka želi ploviti - izjavio je Petrović nedavno.

U celoj ovoj situaciji samo jedna stvar može radovati naše komšije - teško da ovoga može gore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading