KRAJ SARADNJE: Košarkaška reprezentacija dobija NOVOG SELEKTORA po završetku kvalifikacija!

Autor:

Sport

21.02.2023

20:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svemu sudeći, na klupu će sesti Amerikanac.

KRAJ SARADNJE: Košarkaška reprezentacija dobija NOVOG SELEKTORA po završetku kvalifikacija!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić i Aco Petrović

Aco Petrović, legendarni košarkaš i selektor Hrvatske, pričao je o tome šta očekuje naše komšije u bliskoj budućnosti.

Petrović se trenutno nalazi na dve pozicije, pošto je i istovremeno sportski direktor, ali i selektor reprezentacije Hrvatske. 

Međutim kako je sam rekao, na mestu selektora bi trebao da ostane još dve utakmice, dok se ne završe kvalifikacije za naredno prvenstvo Evrope, u kojima se "kockasti" sastaju sa Švajcarskom i Austrijom. 

- Moj zadatak je bio nusprodukt u datom trenutku. U prvoj rundi razgovora nisam uspeo da dođem do predloga, nije moja odluka. Ja predlažem, a Upravni odbor donosi konačno rešenje. Moje je da pronađem novog selektora. Kako prva runda pregovora nije prošla, predsednik i sekretar su me zamolili da iznesem ova dva prozora. Dobili smo jezgro i ako na ovu reprezentaciju dodate samo tri igrača, recimo Smita stavimo na dvojku, Hezonju stavimo na trojku, Matkovića na peticu, ovo je već ozbiljna reprezentacija. Resetovali smo se. Ovo je mini ciklus u kojem postavljamo određene kriterijume, Sledeće leto će biti interesantno, moramo biti spremni da ako Poljska kiksne, da uzmemo prvo mesto. No, kako god bilo, spremamo se na dva zadatka, a to je nastavak pretkvalifikacija i predolimpijski turnir. Po završetku ovog prozora, u trećem mesecu ću prionuti na razgovor sa potencijalnim kandidatima i dati svoj predlog - rekao je Aco Petrović.

Foto: Starsport

Aco Petrović, sadašnji selektor Hrvatske

On je zatim i dodao da postoji šansa da na klupu sedne Amerikanac.

- Moguće je da ne bude samo jedan predlog, već njih dva, s tim da bi drugi bio jedna vrsta internacionalnog stručnog štaba. Kao, uslovno rečeno, prvi pomoćni trener bio bi jedan od Top 10 NCAA trenera. Na meni je da pronađem i ponudim rešenje, na Upravnom odboru Hrvatskog košarkaškog saveza da odabere kojim putem sledećih četiri do šest godina hrvatska košarka želi ploviti - objasnio je selektor Hrvatske.

Podsetimo, reprezentacija Hrvatske je izugbila u osmini finala Evropskog prvenstva, a takođe ih nećemo gledati ni na Mundobasketu ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading