DRAMATIČNO UPOZORENJE! Hrvatska legenda se HVATA ZA GLAVU: Ovako ne može postaćemo DRUGA LIGA!

Autor:

Sport

05.02.2023

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac izneo je poražavajuće činjenice kada je košarka u komšiluku u pitanju.

DRAMATIČNO UPOZORENJE! Hrvatska legenda se HVATA ZA GLAVU: Ovako ne može postaćemo DRUGA LIGA!

Foto: Tanjug/AP

Bojan Bogdanović protiv Finske

Proslavljeni hrvatski košarkaš Aramis Naglić, srebrni sa reprezentacijom na Olimpijskim igrama 1992. godine u Barseloni, veoma je zabrinut za budućnost košarke u svojoj zemlji.

Činjenica je da Hrvati već neko vreme ne idu ka napred što se košarke tiče, a sada će čak igrati pretkvalifikacije za Evrobasket 2025. godine. Takođe, i klupska košarka je u velikom padu, pa je tako čuveni Aleksandar Petrović krajem prošle godine istakao da bi Crvena zvezda i Partizan trebalo da napuste Admiralbet ABA ligu kako bi ostali klubovi imali šansu da se bore za vrh sa budžetima koje imaju.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Partizan

 

Sada je slično mišljenje izneo i Aramis Naglić.

- Okolnosti su se toliko promenile da je nerealno očekivati uspeh, pogotovo klupski. Došlo je do toga da moramo da se pomirimo da ćemo postati druga liga, uz povremeni bljesak velikih talenata kojih će uvek biti. Pa Zadar, Split i Cibona zajedno ne mogu prikupiti više od dva i po milona evra, a Milano koji ima budžet od oko tridesetak miliona evra opet tavori na dnu evroligaške tabele - rekao je Naglić za "Večernji list".

Poznati trener, koji uporedo sa reprezentacijom Slovačke vodi i klub Beč, zatim se okrenuo i reprezentaciji Hrvatske, te poručio da je utisak da se može više, ali je nekoliko neuspeha pokazalo da je ovo možda i njihova realnost.

- Uz neuspeh vrlo je teško pronaći novu vatru. Učestvovanje na velikim takmičenjima za nas je sada već uspeh, a osvajanje medalje bila bi senzacija - zaključio je Aramis Naglić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading