"PARNI VALJAK" UPALIO MOTOR I GAZI: Može li Partizan u Top 8 Evrolige?

Autor: N. K.

Sport

07.01.2023

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-beli nanizali četiri evroligaške pobede i potpuno se vratili u trku za doigravanje, Goran Grbović veruje da je Obradović pronašao recept za uspeh u drugom delu sezone.

"PARNI VALJAK" UPALIO MOTOR I GAZI: Može li Partizan u Top 8 Evrolige?

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana deklasirali su Monako rezultatom 100:80, čime su upisali četvrtu pobedu u nizu u Evroligi. Na taj način, crno-beli su se potpuno vratili u trku za Top 8, a grupa timova koja se nalazi u tzv. „plej-of zoni“, u kojoj se nalazi i Crvena zvezda, sada im beži samo jedan trijumf.

„Parni valjak“ naredne nedelje očekuje „dupli program“, jer posle gostovanja u Tel Avivu u „Štark arenu“ stiže Baskonija. Legenda Partizana Goran Grbović, u razgovoru za „Republika.rs“, izrazila je zadovoljstvo činjenicom da je preokrenut tok sezone, a sve je počelo od velike pobede nad važećim prvakom Evrope, ekipom Efesa.

- Velika je stvar srušiti evropskog prvaka, a potom i drugog turskog velikana u Istanbulu. Jednostavno, ekipa je porasla od poraza u Večitom derbiju, reakcija je bila očekivana i sada sve ide svojim tokom - počeo je Grbović, koji je na poslednjem duelu u eliti video nešto novo od crno-belih.

- Pobeda nad Monakom je bila rutinska, prvi put ove sezone. Meč je prelomljen u trećoj četvrtini, a odlučilo je to što je „ukočen“ Majk Džejms. Iako na klupi francuskog tima sedi Saša Obradović, ekipa izgleda „divlje“ na terenu, a Željko je spremio sjajnu taktiku kojom je zaustavio njihovu brzinu i poene u seriji, što im je glavni kvalitet.

Republika

Foto: Starsport/Twitter/KK Partizan

Partizan "rutinirao" Francuze - Goran Grbović

Srpski predstavnik je pred dva velika izazova  a Grba bi bio zadovoljan polovičnim učinkom iz utakmica protiv Makabija i Baskonije.

- Jedan trijumf bi bio odličan, na taj način bi se održao korak za timovima iz gornjeg dela tabele, ne sumnjam u Obradovića. Ipak, sada kreće furiozan ritam, velikani više nemaju prava na greške, pa će svaka pobeda biti zlata vredna - zaključio je Goran Grbović.

Partizan u nedelju očekuje „balkanski klasik“ u sklopu 14. Kola AdmiralBet ABA lige, pošto u našu najveću dvoranu dolazi Cibona, meč u Izraelu igraće se u sredu, dok će crno-beli priliku za osvetu Špancima za poraz u prvom delu sezone imati u petak. Redom su padali Efes, Fener, Bajern i Monako, „grobari“ sa nestrpljenjem čekaju produžetak serije svojih miljenika...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading