Nikola Jokić DOBIO novu MVP nagradu!

Autor:

Sport

15.12.2022

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajna vest za srpskog košarkaša posle istorijske partije.

Nikola Jokić DOBIO novu MVP nagradu!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom terenu ekipu Vašington Vizardsa sa 141:128, a do pobede ih je, po običaju, predvodio Nikola Jokić, koji je odigrao jednu od najboljih partija u svojoj karijeri.

Srpski centar je postigao 43 poena, a imao je i 14 skokova, osam asistencija i pet ukradenih lopti. Na sve to je iz igre šutirao nestvarnih 85%, a sa linije penala 90%, pa je jasno zašto je definitvno igrač večeri u NBA ligi.

Takođe, srpski centar je noćas uradio nešto na šta se čekalo preko 40 godina, pošto je ovaj uspeh ranije pošao za rukom samo Leriju Birdu.

Osim istorijske partije u kojoj je Nikola ubacio 43 poena, ostaće upamćeno da je Srbin prvi košarkaš koji je poneo nagradu "Majkl Džordan", koja će se od ove godine uručivati MVP NBA lige.

Jokiću je tek sada uručen MVP trofej koji je osvojio prethodne sezone, a laskavo priznanje Jokiću je u svlačionici uručio trener Majk Meloun, dok su saigrači ovaj momenat ispratili aplauzom.

Podsetimo, trofej "Majkl Džordan" će se ubuduće dodeljivati aktuelnom najkorisnijem igraču NBA lige, a i ostale individualne nagrade dobile su svoja nova imena.

Prvi vlasnik trofeja Hakim Olajdžuvon biće Markus Smart iz Bostona, kao najbolji odbrambeni igrač, trofej Vilt Čembrlen dobiće najbolji ruki godine Skoti Barns, najbolji šesti igrač Tajler Hiro dobiće trofej Džon Havliček, a igrač koji je najviše napredovao postaće vlasnik trofeja Džordž Majkan. Nova nagrada, nazvana po Džeriju Vestu, pripašće najboljem "klač" igraču (onom ko se najbolje pokazao u ključnim momentima utakmica).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading