NIKOLA JOKIĆ ZA ANALE: NBA ovo nije video 40 GODINA - srpski centar ponovo ISPISAO ISTORIJU! (VIDEO)

Autor:

Sport

15.12.2022

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova partija Nikole Jokića o kojoj priča ceo svet.

NIKOLA JOKIĆ ZA ANALE: NBA ovo nije video 40 GODINA - srpski centar ponovo ISPISAO ISTORIJU! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su na svom terenu ekipu Vašington Vizardsa sa 141:128, a do pobede ih je, po običaju, vodio Nikola Jokić, koji je odigrao jednu od najboljih partija u svojoj karijeri.

Srpski centar je postigao 43 poena, a imao je i 14 skokova, osam asistencija i pet ukradenih lopti. Na sve to je iz igre šutirao nestvarnih 85%, a sa linije penala 90%, pa je jasno zašto je definitvno igrač večeri u NBA ligi.

Takođe, srpski centar je noćas uradio nešto na šta se čekalo preko 40 godina. Poznato je da u najjačoj ligi na svetu mnogo vole statistiku i da se uvek bave različitim proračunima, a tako je bilo i ovaj put.

Naime, Jokić je prvi igrač kojem je pošlo za rukom da ostvari ovakav učinak, a da je šutirao bolje od 50% iz igre, još od partije Lerija Birda, koji je ovo učinio u 80-tim godinama prošlog veka.

Uz Nikolu Jokića, u Nagetsima su se istakli Bouns Hajlend sa 23 poena, kao i Eron Gordon, koji je zabeležio jedan manje. U redovima Vašingtona je najbolji bio Kuzma, koji je ubacio 24 poena.

Ovo je inače bila treća vezana pobeda za ekipu iz Kolorada, a taj niz će pokušati da nastave za dve večeri, kada će u Los Anđelesu gostovati ekipi Lejkersa, pa ćemo moći da uživamo u novom duelu Jokića i Lebrona Džejmsa, odnosno Entonija Dejvisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading