ŠESTI DAN NA BARIKADAMA: Noć na severu KiM protekla mirno, situacija i dalje napeta

Autor:

Vesti

15.12.2022

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barikade Srba na severu Kosova i Metohije, koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, ulaze u šesti dan.

ŠESTI DAN NA BARIKADAMA: Noć na severu KiM protekla mirno, situacija i dalje napeta

Foto: RINA

Na severu Kosova i Metohije noć je protekla mirno, ali je i dalje napeto. Srbi koji protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića i dalje su na barikadama.

Tzv. kosovska policija ne dozvoljava prelaz preko Jarinja i Brnjaka.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Barikade

 

Krizni štab u Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni. Navode da prisustvo specijalnih jedinica na severu ne doprinosi stabilizaciji prilika.

Noć protekla mirno

Srbi ostaju na barikadama, u znak protesta zbog hapšenja Dejana Pantića i prisustva specijalnih jedinica kosovske policije. I ova noć na severu KiM protekla je mirno. 

Eskobar lupio šakom o sto: Biće osnovana ZSO

Podsetimo, sinoć je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar, gostujući u emisiji na RTS-u govorio o statusu Srba na KiM.

- Ne želim da preudiciram ishod pregovora, ali želim da kažem jednu stvar. Ovo je početak prilike za novi dijalog - istakao je on.

Pre deset godina obavezali su se na zajednicu srpskih opština, a ovako je Eskobar komentarisao pritisak na Prištinu.

- Iz prespektive SAD, to je pravna obaveza između Srbije, Kosova i Evropske unije i oko koje su se dogovorili. Za nas je to takođe obaveza, jer smo podržali taj proces. Jedna osoba i jedna politička partija ne mogu da se povuku jednostrano, tako da će biti osnovana zajednica srpskih opština.Tražićemo načine da tu ideju i ostvarimo - podvukao je Eskobar.

- Već sam vodio razgovore sa organizacijom civilnog društva, poslovnim organizacijama, sa omladinskim vođama, ljudima koji žele da ta zajednica funkcioniše.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading