POBEĆI ĆU IZ KOŠARKE KAD ZAVRŠIM KARIJERU: Stefan Marković otkrio kakvi su mu planovi za budućnost

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

14.12.2022

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne želi da se bavi trenerskim poslom.

POBEĆI ĆU IZ KOŠARKE KAD ZAVRŠIM KARIJERU: Stefan Marković otkrio kakvi su mu planovi za budućnost

Foto: Starsport

Stefan Marković i Duško Ivanović

Plejmejker Crvene zvezde Stefan Marković (34), koji se već 17 godina profesionalno bavi košarkom, uskoro bi mogao da okači patike o klin! Ipak, kako kaže u razgovoru za Republiku, ne pada mu napamet da uči trenerski zanat poput brojnih kolega i bivših saigrača, već će iz sporta u kom se proslavio pobeći glavom bez obzira.

Prošle sezone karijeru je završio bivši kapiten Crvene zvezde Marko Simonović, koji je pravo iz patika ušao u odelo i bio u stručnom štabu Vladimira Jovanovića na početku sezone. Nakon smene i dolaska Duška Ivanovića i legendarni Simke je napustio Mali Kalemegdan i sada čeka novi angažman. Međutim, Marković nema takve ambicije.

- Ne pada mi na pamet da budem trener. Kad završim karijeru, bežim što dalje od košarke. Svaka čast Marku što ima želju da se bavi trenerskim poslom. Njega je to uvek zanimalo. I dok je igrao, pričao je da će postati trener. Tako da verujem da će jednog dana biti dobar stručnjak. S druge strane, ja nisam za to. Ne znam još čime ću se baviti kada se penzionišem, ali znam sigurno da košarkom neću - istakao je bivši reprezentativac Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Stefan Marković

Popularni Pefi, kako ga zovu saigrači i prijatelji, beležio je zapažene rezultate u brojnim evropskim timovima, a u kolekciji ima i tri srebra sa "orlovima", i to sa Evropskog prvenstva 2009, Svetskog 2014. i Olimpijskih igara 2016.

- Normalno da i o tome ponekad razmišljam. Dugo godina sam već u košarci. Međutim, nisam još doneo odluku kada će to biti. Zadovoljan sam dosadašnjom karijerom. Da li je moglo bolje, pa uvek može bolje? Ne opterećujem se time - istakao je Marković.

Dok se i zvanično ne oprosti od igranja, Marković želi da osvoji što više trofeja s Crvenom zvezdom, koja se sinoć sastala sa Žalgirisom u 13. kolu Evrolige.

- Sada sam posvećen samo Crvenoj zvezdi i želim da ponovimo uspeh iz prošle godine, kada su osvojena sva tri trofeja. Naravno, voleo bih i da napravimo korak više u Evroligi. Smatram da ovaj tim ima kapaciteta za to. Zasad idemo dobro, a videćemo za dalje kako će se stvari odvijati - zaključio je Stefan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading