ZVEZDIN TRENER OTKRIO: Birali smo fudbalske znalce umesto onih sa motoričkim sposobnostima

Autor:

Sport

13.12.2022

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrio šta je veliki problem srpskog fudbala.

ZVEZDIN TRENER OTKRIO: Birali smo fudbalske znalce umesto onih sa motoričkim sposobnostima

Foto: Starsport

Gasprom

Novi kondicioni trener fudbalera Crvene zvezde Saša Janković osvrnuo se na to kako je na terenu izgledala reprezentacija Srbije tokom Mundijala u Kataru.

On je prvenstveno prokomentarisao to što su "Orlovi" gubili snagu kako su mečevi sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom odmicali, što je bilo i više nego evidentno.

Takav utisak se odaje, ali je važna fitnes analiza. Više smo pretrčali od rivala i ekipe koje fudbalski dominiraju se dosta troše. Ima zakasnelih reakcija, ispadanja, onda se čini da smo inferiorni. Filip Kostić je među najboljima u Evropi po nekoliko stavki, Dušan Vlahović ima dobre rezultate, kao i Dusan Tadić, kada je sa Ajaksom stigao do polufinala Lige šampiona - rekao je Janković u razgovoru za "MaxBet sport".

Republika

Foto: Starsport

"Orlovi" posle eliminacije sa Svetskog prvenstva

Potom je objasnio i šta je problem koji godinama muči srpski fudbal.

Kod nas se u mladim selekcijama nisu ranije birali igrači po motoričkim sposobnostima, već po fudbalskom znanju. Sada se to polako menja i od ranih faza školovanja traže se oba parametra. Postoji problem brzine, a za napredak je potreban rad i strpljenje - poručio je novi kondicioni trener Crvene zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading