PAPAPETRU KOBAN PO PARTIZAN! Crno-beli PALI u Francuskoj posle DRAMATIČNE ZAVRŠNICE!

Autor:

Sport

13.12.2022

18:53 >> 22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi poraz "Parnog valjka"!

PAPAPETRU KOBAN PO PARTIZAN! Crno-beli PALI u Francuskoj posle DRAMATIČNE ZAVRŠNICE!

Foto: Twitter/Printscreen/KK Partizan Mozzart Bet

Košarkaši Partizana poraženi su od Asvela rezultatom 91:87 u 13. kolu Evrolige.

Novom neuspehu crno-belih "kumovala" je očajna završnica i velika greška Janisa Papapetrua, koji je neplanirano faulirao De Koloa na devet sekundi pre kraja meča, kada je domaći sastav poveo sa 89:87, što se ispostavilo kao ključno.

Potom gosti nisu realizovali poslednji napad (Naneli izgubio loptu), Metjuz je fauliran, nakon čega više nije bilo povratka za srpskog predstavnika.

Partizan je doživeo deveti poraz u elitnom takmičenju, ukupno sedmi na osam poslednjih mečeva, dok se Asvel radovao po peti put u Evroligi ove sezone.

Pobednički sastav predvodio je fenomenalni De Kolo sa 32 poena, a Metjuz je dodao 12.

Sa druge strane, Beograđanima nisu bila dovoljna ni 26 poena Egzuma (šest asistencija) a na svom nivou bio je Lesor sa 15 koševa i osam skokova.

Partizan čeka novi izazov već u petak, kada u "Štark arenu" stiže aktuelni šampion Evrope, ekipa Efesa, dok će Asvel kroz dva dana ugostiti Olimpijakos.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Asvel - Partizan 91:87 (25:25, 22:23, 26:18, 18:21)

Kraj meča - novi poraz Partizana!

 

 

40. minut - Egzum je bio fauliran, pa je izjednačio na 86:86, Ledej je zatim načinio prekršaj nad De Koloom, koji je promašio jedno slobodno bacanje, pa je Asvel stekao pola koša viška - 87:86.

Ipak, Naneli je takođe pogodio samo jedno slobodno bacanje, a onda je Grk bez potrebe faulirao De Koloa na devet sekundi pre kraja utakmice.

Najbolji igrač francuskog evroligaša ovoga puta je bio nepogrešiv - 89:87! Partizan nije iskoristio napad, Metjuz je pogodio penale za konačnih 91:87!

39. minut - Skor je bio izjednačen u momentu kada je Metjuz pogodio težak šut preko ruke, Obradovićem tajm-aut, Asvel vodi sa 86:84 na 100 sekundi do kraja susreta. Pošto je igra nastavljena promašio je Naneli, a onda je Asvelu izašla lopta iz koša.

37. minut - Obasoan je zaradio tehničku grešku posle zakucavanja za 82:80. Naneli je iskoristio priliku sa penala, a potom i sa poludistance, crno-beli ponovo vode pred dramatičnu završnicu rezultatom 83:82.

35. minut - Novi preokret Partizana! Naneli je pogodio uz prekršaj, Egzum je kaznio grešku De Koloa u kontranapadu, Asvel na kolenima.

Ipak, dugogodišnji francuski reprezentativac je dao svoj 27. koš, van linije 6,75, pa je četa trenera Ti-Džej Parkera ponovo u prednosti (80:78).

33. minut - Australijanac je postigao tek prvu trojku za crno-bele u drugom poluvremenu (73:71), prethodno je Lajti promašio oba penala, a Metjuz je bio polovičan - 74:71.

Ledej je nastavio seriju smanjivši na 74:73, ali je onda De Kolo ostao zaboravljen na trojci, a iskusni Francuz to ne prašta (77:73).

31. minut - Naneli je postigao prve poene u odlučujućoj četvrtini za 73:68.

Asvel vodi sa 73:66 pred poslednju deonicu!

 

 

30. minut - Očajno je Partizan okončao treći kvartal i u poslednji ulazi sa sedam poena manjka.

29. minut - Metjuz je poentirao za "plus 4" - 70:66, a onda Smailagić nije uspeo da iskoristi napad gostiju.

27. minut - Asvel je vezao dve trojke preko Metjuza i De Koloa, Obradović je uzeo tajm-aut pri rezultatu 63:58.

Odličan odgovor imao je "Parni valjak" posle minuta odmora, dva koša je spojio Egzum, zaostatk je ponovo minimalan - 63:62.

25. minut - De Kolo je nanizao pet koševa, u međuvremenu je precizan bio i Papapetru, a Asvel vodi sa 57:54!

23. minut - Moua je iskoristio činjenicu da ga je preuzeo Anđušić, Ledej je potom ostao sam i zakucao za 50:49!

Egzum je zatim povisio na 52:49, a onda je Fal poentirao uz faul Lesora za novi egal - 52:52.

21. minut - Niz promašaja na obe strane početkom drugog poluvremena, rezultat se još uvek nije promenio.

"Parni valjak" ima pola koša prednosti na poluvremenu (47:48)!

 

 

Lesor je najefikasniji pojedinac susreta sa 12 poena, dok je u redovima Asvela dvocifren De Kolo sa deset.

20. minut - Egzum je dao penale za 48:47, a onda je Kartrajt fenomenalno pogodio na isteku druge deonice, ali je koš na kraju poništen jer je isteklo vreme.

19. minut - Crno-beli su 11. i 12. poenom Lesora poveli sa 44:41, Tajus je dao jedno od dva slobodna bacanja (42:44), a onda je trener Partizana uzeo minut odmora pred završnicu prvog poluvremena.

17. minut - Preokret Partizana posle pogođene trojke Pantera - 39:40.

15. minut - Obasoan je povisio na 37:32, ali ju je vratio Madar, pa je na semaforu 37:35 u korist domaćina.

13. minut - Pogodak Dioa van linije 6,75 primorao je Žoca da zatraži tajm-aut pri rezultatu 34:29. Nakon promašaja na obe strane dobar "pik" su odigrali Panter i Lesor, a Francuz je na kraju atraktivno zakucao smanjivši na 34:31!

 

 

11. minut - Otvoren početak druge četvrtine, posle polovično izvedenih slobodnih bacanja Lajtija Asvel vodi rezultatom 29:27.

Egal posle prvog kvartala - 25:25!

 

 

Kod domaćina prednjači De Kolo sa osam poena, a Egzum je dao sedam, uključujući i trojku na isteku prve deonice.

10. minut - Panter je pogodio uz prekršaj, ali je promašio dodatno slobodno bacanje (25:22), zatim je Tajus iznudio faul, nastavljaju se problemi Partizana u defanzivi...

9. minut - Užasna odbrana Partizana! Izabranici trenera Željka Obradovića dozvoili su Francuzima niz otvorenih pogleda na koš, što su oni oberučke iskoristili. Lajti je pogodio dva penala za "plus 5" - 25:20.

7. minut - Košem Anđušića gosti su poveli rezultatom 17:13, zatim je De Kolo dao svoju drugu trojku, a Lesor je iskoristio "mis-meč" u reketu postigavši lake poene (16:19).

5. minut - Seriju Partizana od 6:0 prekinuo je Noua za 11:13, prethodno su poentirali Lesor, Papapetru i Egzum sa linije slobodnih bacanja.

 

 

3. minut - Papapetru je poravnao na 7:7 preciznim pokušajem sa distance, a De Kolo je nastavio da muči "Parni valjak" - 9:7!

1. minut - Asvel je poveo sa 3:0 trojkom De Koloa, usledio je promašaj Anđušića.

 

 

Počinje meč u Francuskoj!

 

 

 

Partizan će pokušati da prekine loš niz u kome se nalazi. Izabranici trenera Željka Obradovića upisali su šest poraza na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, pa su sebi zakomplikovali život, kako u Evroligi, tako i na Jadranu.

"Parni valjak" je u dosadašnjem toku elitnog takmičenja upisao skor 4-8, baš kao i Asvel koji je napravio sjajnu uvertiru za susret sa srpskim predstavnikom. Francuzi su napravili iznenađenje u Kataloniji savladavši favorizovanu Barselonu rezultatom 75:74, a pokušaće da "potvrde" brejk protiv Partizana.

 

 

Viceprvak AdmiralBet ABA lige biće oslabljen neigranjem centra Balše Koprivice, dok je nastup Alena Smailagića, kao i Alekse Avramovića pod znakom pitanja.

U okviru 13. runde Evrolige Crvena zvezda će ugostiti litvanskog velikana, ekipu Žalgirisa, a dešavanja iz dvorane "Aleksandar Nikolić" takođe možete pratiti UŽIVO na našem portalu.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading