PAKAO ČEKA ŽALGIRIS: "Pionir" rasprodat - Zvezdaši spremili OSVETU Litvancima za SRAMNO ponašanje!

Autor:

Sport

12.12.2022

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je spremno za pohod Crvene zvezde na desetu uzastopnu pobedu.

PAKAO ČEKA ŽALGIRIS: "Pionir" rasprodat - Zvezdaši spremili OSVETU Litvancima za SRAMNO ponašanje!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u utorak od 19 časova ekipu Žalgirisa u meču 13. kola Evrolige, u utakmici u kojoj će juriti jubilarnu desetu pobedu od dolaska Duška Ivanovića na klupu.

Crveno-beli imaju četiri pobede u ABA ligi, a pet u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, pa će sada protiv Litvanaca tražiti šesti vezani trijumf.

Ono što je sigurno je da Žalgiris čeka pravi pakao u hali "Aleksandar Nikolić". Dan pred meč su prodate gotovo sve karte, pošto je ostao samo mali broj za ložu, tako da će prepuna hala sačekati izabranike Kazisa Maksvitisa.

Foto: Twitter printscreen/Eurohoopsnet

Košarkaši Zvezde odbili da drže baner

Ovaj duel će predstavljati i pravu šansu navijačima Crvene zvezde da se na korektan način osvete Litvancima za sramno ponašanje u aprilu, u meču prošlogodišnjeg izdanja Evrolige. Tada su košarkaši Crvene zvezde odbili da na centru terena drže baner u bojama zastave Ukrajine, na kom je pisala politička poruka "Zaustavite rat", što je naišlo na negodovanje svih u hali.

Navijači Žalgirisa su posle toga istakli NATO zastavu, a tokom celog trajanja meča su provocirali i napadali manju grupu navijača Crvene zvezde, koja je na kraju morala da napusti dvoranu pre kraja susreta.

Litvanska ekipa je godinama vrlo težak rival crveno-belima, o čemu govori podatak da Zvezda ima samo dva trijumfa u šest mečeva sa Žalgirisom pred svojim navijačima, od kada se vratila u elitno košarkaško takmičenje.

Ipak, trenutno su izabranici Duška Ivanovića u sjajnoj formi, pa se čini da u ovaj meč Zvezda ulazi kao favorit. Meč počinje sutra od 19 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading