ŠOKANTNA ZAVRŠNICA U BEOGRADU: Crvena zvezda posle velike drame SRUŠILA Makabi za treću pobedu u nizu!

Autor:

Sport

24.11.2022

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan kraj u dvorani "Aleksandar Nikolić" i nova pobeda Crvene zvezde.

ŠOKANTNA ZAVRŠNICA U BEOGRADU: Crvena zvezda posle velike drame SRUŠILA Makabi za treću pobedu u nizu!

Foto: Starsport

Nemanja Nedović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Makabija sa 69:68 u meču 10. kola košarkaške Evrolige.

Crveno-beli su imali prednost gotovo ceo tok meča, u nekim trenucima je prednost bila i dvocifrena, ali je u neverovatnom finišu mogla da ostane bez pobede. Ipak, šut Lorenca Brauna nije završio u košu, pa je Zvezda stigla do ogromne pobede.

Foto: Starsport

Crvena zvezda je stigla do treće pobede u nizu

Nemanja Nedović je predvodio pobedničku ekipu sa 12 poena, a poen manje je dodao Martin. Sa druge strane, Braun je bio nezadrživ sa 23 poena, uz šest skokova i sedam asistencija, ali je promašio najbitniji šut na meču za slavlje Zvezde. Sorkin ga je najbolje pratio sa 16 poena.

 

 

Ovo je treća vezana pobeda Crvene zvezde u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi, pa trenutno imaju skor od četiri pobede i šest poraza. Na drugoj strani, Makabi ima skor od po pet trijumfa i poraza.

 

Standings provided by Sofascore

 

Crvena zvezda - Makabi

69:68 (27:18, 9:11, 14:18, 19:21)

Tok meča:

Kraj meča, Crvena zvezda je slavila sa 69:68!

10. minut - Nekoliko loših napada Zvezde, a na drugoj strani je pogodio Sorkin. Vildoza je promašio, Makabi ima napad za pobedu posle tajm-auta.

9. minut - Ponovo Lorenco Braun. Delovalo je da Zvezda ide ka pobedi, ali naturalizovani Španac ponovo vraća Makabi na -3, tajm aut Ivanovića.

8. minut - Velika serija Crvene zvezde. Martin je pogodio četiri penala, a zatim i Dobrić iz kontre polaže, tim sa Malog Kalemegdana ima +8.

6. minut - Egal u Beogradu. Lorenco Braun je vezao četiri poena, Zvezda na samo dva razlike. Ipak, Martin pogađa penale i duplira vođstvo.

4. minut - Nibo ponovo ostaje sam na zakucavanju. Na drugoj strani pogađa i Martin, pono je šest razlike.

2. minut - Efikasan početak poslednje deonice, Nikola Ivanović pogađa daleku trojku za +5. Ipak, Nibo ostaje sam na zakucavanju, ponovo je tri razlike. Trojka Nedovića koja je "raspalila" halu "Aleksandar Nikolić", Zvezda na +6.

Kraj treće četvrtine, Zvezda ima tri poena prednosti na ulasku u poslednji period utakmice!

 

 

8. minut - Mali broj poena na utakmici, Zvezda vodi tri razlike na ulasku u poslednja dva minuta treće četvrtine.

6. minut - Trojka Nedovića posle tajm-auta, a zatim pogađa i Mitrović. Na drugoj strani, Makabi postiže koš uz faul.

4. minut - Loš start drugog poluvremena za Zvezdu, pa Makabi serijom stiže do prednosti. Tajm-aut Duška Ivanovića.

2. minut - I dalje nema koša u drugom poluvrmenu, preko pet minuta nema poena u Beogradu.

Kraj druge četvrtine! Crvena zvezda vodi 36:29, preko tri minuta nije pao nijedan poen krajem druge četvrtine.

8. minut - Zvezda održava prednost i dalje, Dobrić pogađa oba penala, pa crveno-beli imaju sedam poena prednosti.

 

 

6. minut - Serija Makabija od 5:0, pa nakon trojke Bonzija Kolsona, tajm-aut traži Duško Ivanović.

4. minut - Sjajna trojka Nikole Ivanovića na isteku napada, tajm aut zove Kataš, Zvezda prvi put ima dvocifrenu prednost.

2. minut - Razigrao se Vejd Boldvin, pa sa četiri vezana poena Makabi smanjuje na -7. Holand je vezao nekoliko promašaja, pa se preselio na klupu.

 

Kraj prve deonice, Zvezda vodi 27:18. Sjajna igra domaće ekipe, Vildoza je ubacio šest, a Bentil i Petrušev po pet poena!

9. minut - Lorenco Braun je pogodio već tri trojke za goste, jedini je raspoložen u ekipi Makabija. Zvezda i dalje ima prednost u Beogradu, a ona iznosi šet poena posle penala Hasana Martina.

7. minut - Odličan start izabranika Duška Ivanovića.Novu trojku je pogodio Vildoza, a četiri poena je upisao i Holand, pa je Zvezda na +7. Martin je pogodio jedan penal, domaćin vodi osam razlike.

5. minut - Kuzmić je pogodio nakon skoka u napadu, ali je sa druge strane Lorenco Braun pogodio trojku. Na drugoj strani odgovara Vildoza trojkom sa osam metara.

3. minut - Bentil je postigao prvi koš za Zvezdu, a na drugoj strani se upisao Sorkin.

1. minut - Počela je utakmica, prvi napad imaju košarkaši Zvezde, za koju startuju Vildosa, Lazić, Dobrić, Bentil i Kuzmić

Počeo je meč u Beogradu!

17:25 - Ostin Holins je pre početka susreta primio plaketu, a ispraćen je gromoglasnim aplauziom.

UVOD

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 17 časova i 30 minuta ekipu Makabija u meču 10. kola Evrolige.

Susret između crveno-belih i ekipe iz Tel Aviva će biti odigran u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić", a nakon utakmice će biti organizovan prenos utakmice Srbije i Brazila na velikom video bimu u hali.

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Nemanja Nedović

Zvezda je, čini se, napravila pravi potez dovođenjem Duška Ivanovića, sa kojim je na klupi zaređala tri pobede, od čega su dve stigle u okviru Evrolige, protiv Asvela, kao i Albe u Berlinu.

Sada u Beograd stiže moćna ekipa Makabija, koju predvodi Lorenco Braun, bivši igrač Crvene zvezde. Tu je i Ostin Holins, miljenik "Delija", a osovinu ekipe čine još i Vejd Boldvin i  Bonzi Kolson.

Ipak, crveno-beli iz Beograda su pokazali da mogu da igraju protiv svih, pa navijači i večeras očekuju dobru predstavu i pobedu nad Makabijem, koji je već jednom poražen ove sezone u Beogradu, od ekipe Partizana.

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading