IVANOVIĆ PRED ALBU: "To je ekipa koja mi se najviše sviđa!"

Autor:

Sport

21.11.2022

14:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samo reči hvale za nemačku ekipu iz tabora Crvene zvezde

IVANOVIĆ PRED ALBU: "To je ekipa koja mi se najviše sviđa!"

Foto: Starsport

Duško Ivanović

Košarkaši Crvene zvezde igraju sutra od 19 časova meč devetog kola Evrolige, a protivnik će u Berlinu biti nemačka Alba. Povodom utakmice oglasio se i Duško Ivanović, trener crveno-belih.

- Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo, vrlo veliki broj laganih koševa - rekao je Ivanović, a prenosi klub.

Crveno-beli posle osam odigranih utakmica imaju dve pobede i šest poraza, dok Alba ima skor 3/5.

- Gledao sam i pratio Albu i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike - rekao je Ivanović.

Foto: Starsport

Nemanja Nedović i Duško Ivanović

Crnogorski stručnjak je dodao i da protivnik igra vrlo brzu i napadački orijentisanu košarku.


- Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima - dodao je strateg Zvezde.

Alba je dobila sedam poslednjih duela sa Zvezdom, a crveno-beli su jedini trijumf protiv kluba iz Berlina upisali još 2015. godine.

- Alba je ekipa koja igra sa mnogo energije, mladi su, ne komplikuju mnogo, sve se vrti oko njihovog glavnog igrača Sikme. Svi znaju svoj posao, koriste svaku priliku, uzimaju svaki šut, trče puno, igraju u tranziciji. Naše je da ih zaustavimo, posebno te otvorene šuteve, da sprečimo igru u tranziciji i da nametnemo naš ritam - rekao je košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić.

Košarkaši Zvezde će probati da posle serije poraza konačno savladaju Albu, pa da tako stignu do mini serije u Evroligi, pošto su u prošlom kolu pobedili Asvel u Beogradu sa 71:67.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading