ZVEZDIN ZAOKRET ZA 180 STEPENI: Velika pobeda crveno-belih - Ivanovićev pečat vidljiv od prvog meča!

Autor:

Sport

18.11.2022

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izuzetno bitna pobeda Crvene zvezde koja bi mogla da totalno preokrene sezonu.

ZVEZDIN ZAOKRET ZA 180 STEPENI: Velika pobeda crveno-belih - Ivanovićev pečat vidljiv od prvog meča!

Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Asvela sa 71:67 u meču osmog kola Evrolige, pa su na taj način stigli do drugog trijumfa u elitnom takmičenju.

Crveno-beli su sredinom prvog poluvremena imali i +16, ali su se Francuzi vratili, a zatim i prekrenuli meč. Ipak, preko Nemanje Nedovića je Crvena zvezda ponovo okrenula rezultat i na kraju flouterom srpskog reprezentativca stigla do velike pobede.

Iako je tek jedan meč prošao, jasno je da Zvezdu očekuje totalno drugačija igra nego pod Vladimirom Jovanovićem.

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Nebojša Čović na predstavljanju

Bolja odbrana

Crveno-beli su meč u hali "Aleksandar Nikolić" započeli sjajnom odbranom, pa Francuzi nisu mogli da stignu do koša Zvezde. Odlična odbrana se nastavila kroz drugu četvrtinu, pa je domaćin primio samo 23 poena za celo poluvreme, što je svakako rekord ove sezone.

Koncentracija je pala u trećoj deonici, ali je na kraju Crvena zvezda primila samo 67 poena, najmanje ove sezone. Velika suprotnost u odnosu na prethodne mečeve kada je Crvena zvezda vrlo teško zaustavljala napade rivala.

Foto: Starsport

Ivanović je 11 godina vodio Baskoniju, u tri različita mandata

Veća agresivnost

Crvena zvezda je napravila čak osam faulova u prvoj deonici, što pokazuje povećano dozu agresivnosti. Zvezda je ove sezone imala utakmice u kojima nije izlazila iz bonusa i gde je pravila svega nekoliko faulova za celo poluvreme, pa je sada jasno da će Ivanović tražiti angažovanost u defanzivi svih 40 minuta.

Promena u rotaciji

Ivanović je već početkom druge deonice ubacio svih 12 igrača u igru, a neki od igrača su dobili drugačije uloge nego pod Jovanovićem. Džon Holand je počeo meč u startnoj postavi, Nikola Ivanović je dobio veću ulogu, a u 12 nije bilo Stefana Lazarevića, koji je vrlo često startovao mečeve kod bivšeg trenera. Jasno je da će u Zvezdi doći do promene uloga u ekipi.

Foto: Starsport

Duško Ivanović i Nemanja Nedović

Veći autoritet

Ivanović je od samog starta svog mandata u Crvenoj zvezdi pokazao da se on pita za sve, a potvrda toga je došla na jučerašnjoj utakmici. Luka Vildoza je jednom prilikom odigrao lošu odbranu, nije podigao ruku na šutu za tri poena, a time je crnogorski stručnjak bio izuzetno nezadovoljan. U nastavku je Vildoza izašao, a Argentinac je od tog trenutka veći deo meča presedeo na klupi.

Iskustvo 

Novi trener Crvene zvezde je odmah pokazao koliko iskustvo nosi sa sobom, pa se može reći i da je bivši strateg Baskonije, Barselone, Panatinaikosa, Himkija i Limoža sinoć doneo pobedu crveno-belima. Odluka da se na pet sekundi do kraja napravi faul nad Ponsom, koji je loš izvođač penala, ispostavila se kao ključna. Ivanović je odlučio da osigura Zvezdi makar produžetak, ali i da crveno-beli imaju dovoljno vremena da postignu koš za pobedu. Ispostavilo se kao najbolje rešenje, pa je Zvezda na kraju zabeležila veliku pobedu.

Foto: Starsport

Duško Ivanović je zabeležio trijumf na debiju

Iako je prošao tek jedan okršaj, jasno se mogla videti totalno drugačija filozofija Duška Ivanovića. Ovaj put je donela trijumf, koji garantuje navijačima Zvezde da će ubuduće gledati pravu ratničku ekipu, koja je sposobna sve da pobedi. Nešto na šta su "Delije" već navikle kod Dejana Radonjića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading