NIKOLA JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU: Srbin oborio novi NBA REKORD!

Autor:

Sport

11.12.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sjajno veče srpskog centra, koji je stigao do novog rekorda u najjačoj ligi na svetu.

NIKOLA JOKIĆ ISPISAO ISTORIJU: Srbin oborio novi NBA REKORD!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Košarkaši Denver Nagetsa stigli su prethodne noći do nove pobede u NBA ligi, pošto su u neizvesnom duelu savladali ekipu Jute, rezultatom 115:110.

Nagtese je do pobede, prema očeivanju, predvodio Nikola Jokić, koji je za 35 minuta na parketu upisao tribl-dabl zabeleživši 31 poen, 12 skokova i 14 asistencija, a uz to je imao i četiri blokade i jednu ukradenu loptu.

Nikola Jokić se na taj način izjednačio sa Lebronom Džejmsom, pošto su njih dvojica jedini igrači u poslednjih 25 godina koji su imali više od jednog tripl-dabl meča sa 30 poena i četiri blokade.

Osim Jokića, istakao se i Džamal Marej koji je ubacio 30 poena, pa je ovo već treći put u sezoni da Denver ima više od jednog igrača sa 30 poena u jednom meču, nešto što prošle sezone nisu uspeli nijednom da urade.

Ovo je inače bio Jokićev četvrti tripl-dabl u sezoni i ukupno 80. u karijeri, pa je tako ušao u najuži krug igraač koji su u karijeri uspeli da ostvare ovakav učinak. Ispred su samo Lebron Džejms sa 105, Džejson Kid sa 107, Mežik Džonson sa 138, Oskar Robertson ima 181, a Rasel Vestbruk 194 tripl-dabl učinaka u karijeri. 

Naredni meč Denver igra tek u četvrtak ujutru, kada će im rival biti ekipa Vašington Vizardsa, a meč će biti odigran u Koloradu, dok ih nakon toga očekuje gostovanje u Kaliforniji, gde će odmeriti snage sa Los Anđeles Lejkersima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading