PONOVO ISPISAO ISTORIJU: MVP srušio REKORD star 20 godina! (VIDEO)

Autor:

Sport

27.11.2022

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatna sezona za legendu NBA lige.

PONOVO ISPISAO ISTORIJU: MVP srušio REKORD star 20 godina! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Jokić i Džejms

Lebron Džejms je još jednom pokazao zašto se opravdano smatra za "kralja" NBA lige.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su San Antonio Sparse sa 143:138 u noćašnjem meču najjače košarkaške lige sveta, a ponovo je u centru pažnje bio Lebron Džejms, koji je svoj tim predvodio sa 39 poena uz 11 skokova.

Na meču u Teksasu, Lebron Džejms, bivši MVP NBA lige, je ubacio i sedam trojki iz dvanaest pokušaja, što mu je najveći broj pogođenih trojki u jednom meču u 20 godina dugoj karijeri. Na to je ubacio i 10 penala iz isto toliko pokušaja, što mu se vrlo retko dešava, pošto ne spada u red najboljih izvođača penala.

 

 

Takođe, ovo je Lebronu i rekord u ovoj sezoni po broju poena na jednoj utakmici, pošto nijednom još nije stigao do brojke od 39.

Osim Lebrona, meč u San Antoniju je obeležio i sukob Rasela Vestbruka i Zeka Kolinsa, a deblji kraj je izvukao plejmejker "Jezerdžija", koji je završio u krvi, ali je uspeo da se vrati na teren i pomogne svojoj ekipi da dođe do trijumfa.

Posle ove pobede, Los Anđeles Lejkersi se nalaze na 13. mestu Zapadne konferencije, sa skorom od sedam pobeda i 11 poraza. Sa druge strane, Sparsi imaju šest pobeda i 15 poraza.

U narednim susretima, ekipa iz Kalifornije će na svom terenu dočekati Indijana Pejserse, dok će San Antonio gostovati ekipi Oklahoma siti Tandera, ekipi za koju nastupa naš Aleksej Pokuševski.

Standings provided by Sofascore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading